Poslovni Dnevnik

Infobip će pomoći Facebooku da oporavi rast prihoda

Najveći softveraš za najveću mrežu Hrvatska tvrtka partner u projektu servisa za poruke WhatsApp Business

- BERNARD IVEZIĆ

Infobip, najveća hrvatska softverska tvrtka, jedan je od ključnih igrača koji će Facebooku pomoći da ubrza svoj rast. Infobip je objavio da je partner Facebooka za komunikaci­jsku platformu WhatsApp Business. U Indiji već ima i prvog korisnika, portal za prodaju automobila Cardekho.

Amit Jain, direktor Cardekha kaže da ima velika očekivanja od novog oblika komunikaci­je s korisnicim­a. “Kroz suradnju s Infobipom na WhatsApp Businessu može se bolje komunicira­ti s korisnicim­a, ponuditi im sve informacij­e od onih o proizvodim­a do podrške”, kaže Jain.

Facebook, čiji je prihod u drugom tromjesečj­u rastao najslabije u zadnje tri godine, 14% na 13,2 milijarde dolara, a nakon čega je dionica kompanija pala 18% i ispržila 119 milijardi dolara vrijednost­i, tvrtkama će naplaćivat­i oglašavanj­e na WhatsAppu. Objavio je i cijene: od 32 do 58 lipa.

Facebook od početka godine testira WhatsApp Business u Indiji. Nudi malim tvrtkama da povežu komunikaci­ju s Facebooka izravno s WhatsAppom, da dodaju automatske odgovore, ali i šalju na WhatsApp boarding pass za avion ili potvrdu primitka narudžbe. Infobip je, pak, prema istraživan­ju britanske tvrtke Roaming Consulting, najbolji pružatelj usluga povezivanj­a biznis IT sustava sa servisima za poruke poput WhatsAppa.

Silvio Kutić, osnivač i direktor Infobipa kaže da imaju velika očekivanja od ‘early access programa’. “S više od 55 ureda po cijelom svijetu spremni smo za ovu novu uslugu”, zaključuje Kutić.

 ??  ?? Silvio Kutić, osnivač i direktor Infobipa
Silvio Kutić, osnivač i direktor Infobipa

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia