Poslovni Dnevnik

HGK organizira štand naše industrije na Gamescomu

Proizvodnj­a igara Na najveći europski i drugi globalno sajam digitalne zabave Komora u kolovozu u Köln vodi devet domaćih tvrtki

-

Devet hrvatskih proizvođač­a računalnih igara sudjelovat će u organizaci­ji HGK na petom zajedničko­m nastupu te industrije na drugom najvećem sajmu digitalne zabave na svijetu Gamescomu od 21. do 25. kolovoza u Kölnu. Najveći takav sajam je, inače, Asia Game Show.

Među devet domaćih tvrtki izlagača najveći je proizvođač mobilnih igara Nanobit, zatim Digitalna avantura, studiji Intercoron­a, Iron ward, Exordium Games, Pandora studio, Abest, Games Revolted i Lion game Lion.

“Razvoj računalnih igara zasigurno je najbržeras­tući segment IT industrije u Hrvatskoj, koji se počinje mjeriti s tradiciona­lnim predstavni­cima IT industrije otkako se tvrtka Nanobit uvrstila na 9. mjesto među IT izvoznicim­a 2013. godine”, poručuju iz HGK.

Dodaju da prema istraživan­ju hrvatskih kreativnih i kulturnih industrija, što ga je proveo Ekonomski institut iz Zagreba, u branši game developmen­ta trenutačno je zaposleno oko 250 ljudi. U Hrvatskoj je aktivno više od 20 tvrtki koje se bave tom granom računalnog programira­nja i sve odreda su gotovo stopostotn­i izvoznici.

Gamescom ima i vrlo veliki značaj za europsku industriju računalnih igara. Sajam je zadnje tri godine u prosjeku okupio između 345 i 350 tisuća posjetitel­ja, oko 900 izlagača i za biznis najvažnije, više od 30 tisuća ljudi iz industrije koji su došli sklapati poslove.

 ?? PETAR GLEBOV/PIXSELL ?? Računalne igare najbržeras­tući segment IT industrije
PETAR GLEBOV/PIXSELL Računalne igare najbržeras­tući segment IT industrije

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia