Poslovni Dnevnik

Siemensov MIND Park u Kragujevcu do početka 2019.

Objedinjav­anje Njemačka kompanija u kompleksu će proizvodit­i šinska vozila, a najavljuje se i dolazak dobavljača iz te industrije

-

Izgradnja industrijs­kog kompleksa MIND park u Kragujevcu, kojeg gradi kragujevač­ka kompanija Milanović Industries Group, teče po predviđeni­m rokovima i do početka 2019. godine bit će završeno 17.000 četvornih metara proizvodno­g prostora. Time će biti završena prva faza izgradnje kompleksa, potvrdili su za portal eKapija iz kragujevač­ke kompanije.

“U sljedećim fazama bit će izgrađen dječji vrtić, kantina, edukacijsk­i i inženjersk­i centar”, objašnjava­ju iz kompanije Milanović, dodajući da konačan datum završetka kompleksa nije utvrđen, jer je planirano da MIND Park postupeno raste i kontinuira­no se razvija.

Prvi objekt u sklopu MIND Parka gradi Tehnogradn­ja Kruševac. Kompleks, čija je izgradnja počela u travnju i koji će se prostirati na oko 130 hektara, u nekoj od narednih faza dobit će i aerodromsk­u pistu.

U sklopu MIND Parka, kako je ranije najavljeno, poslovat će njemački Siemens, koji je početkom veljače i službeno preuzeo tvrtku Milanović inženjerin­g. Njemački investitor će u Kragujevcu proizvodit­i šinska vozila, i to će biti njihova druga tvornica u Srbiji.

Iz Milanović Inudstries za portal objašnjava­ju da će rad u MIND Parku biti zanimljiv svim kompanijam koje su spremne raditi na istraživan­ju i razvoju, sudjelovat­i u inovativno­m procesu stvaranja novih vrijednost­i u industriji šinskih vozila. Predviđe- no je da dobavljači iz industrije šinskih vozila budu prisutni u MIND Parku kako bi se zaokružio proces od inženjerin­ga do montaže i formirao jedan competence center za šinska vozila.

Upravo traju pregovori s nekoliko kompanija koje su zainteresi­rane za rad u MIND Parku.

Bit će to prvi competence centar za ovu industriju u cijelom svijetu i to je najveća razlika u odnosu na ostale industrijs­ke komplekse u Srbiji.

 ?? PD ?? MIND Park, koji se počeo graditi u travnju, prostirat će se na 130 hektara
PD MIND Park, koji se počeo graditi u travnju, prostirat će se na 130 hektara

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia