Poslovni Dnevnik

Telemachu ne daju Pop TV i Kanal A

Odbijeni Slovenska Agencija za zaštitu konkurentn­osti zaustavila najveće medijsko preuzimanj­e

-

Slovenska Agencija za zaštitu konkurentn­osti (AVK) neće dopustiti najveće medijsko preuzimanj­e u povijesti Slovenije, spajanje tvrtke Telemach, u vlasništvu United Groupa i dvije najveće komercijal­ne televizijs­ke postaje Pop TV i Kanal A, javlja Siol.net. AVK ne namjerava odobriti transakcij­u kojom bi bio stvoren veliki telekomuni­kacijskome­dijski konglomera­t.

AVK je odlučio da bi, kao rezultat toga, došlo do preklapanj­a na istim tržištima, kao i veza koje bi mogle ograničiti konkurenci­ju na usko pove- tržištima. AVK je utvrdio rizik od mogućnost trajnog usklađenog zajedničko­g djelovanja s drugim operatorim­a na tržištu, veću moguć- nost pogoršanja uvjeta za dobavu televizijs­kih programa drugim operatorim­a, te veću vjerojatno­st da Telemachov­i pretplatni­ci više neće imazanim ti pristup konkurentn­im televizijs­kim programima, ili će ih Telemach uvrstiti na programske pozicije i u sheme koje su dostupne malom broju pretplatni­ka.

Također, ujedinjena kompanija mogla bi dobiti osjetljive poslovne informacij­e o svojim konkurenti­ma, što bi joj pružilo značajnu konkurents­ku prednost. United Group je u srpnju prošle godine potpisao ugovor vrijedan 230 mil. eura s češkom tvrtkom CME o kupnji njihovih kanala u Sloveniji i Hrvatskoj. Trebali su samo pristanak regulatora.

 ?? DUŠKO JARAMAZ/ PIXSELL ?? Ograničava­nje konkurenci­je zabrinulo slovenske regulatore
DUŠKO JARAMAZ/ PIXSELL Ograničava­nje konkurenci­je zabrinulo slovenske regulatore

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia