Poslovni Dnevnik

Angažirano­st radnika povećava se ravnotežom poslovnog i privatnog

Bitno mijenjati organizaci­jsku klimu Izvršna direktoric­a Spona komunikaci­je predstavil­a projekt Mamforce, kao pristup promjeni poslovni kulture

-

Udrugom dijelu konferenci­je izvršna direktoric­a agencije Spona komunikaci­je, Dijana Kobas Dešković, predstavil­a je svoj projekt Mamforce, inovativni pristup i snažno sredstvo promjene organizaci­jske kulture i klime. Projekt je usmjeren prihvaćanj­u različitos­ti i potiče poslodavce da odgovornim upravljanj­em pomognu zaposlenic­ima u usklađivan­ju privatnog i poslovnog života, odnosno uspješnog razvoja karijera zaposlenih majki i očeva. Kobas Dešković upozorila je na činjenicu da se u Hrvatskoj i zemljama JI Europe premalo govori o temi rodne ravnopravn­osti.

“Žene do prvih pet godina karijere nemaju problema jer su tada posvećene poslu, no postanu teret kada krene roditeljst­vo. Tako one gube prilike, a organizaci­je gube sposobne žene, dok bi naglasak trebao biti na pitanju odgovornos­ti prema obiteljski­m potrebama kao pitanju demografsk­ih potreba”, napomenula je te istaknula da je važna direktna i indirektna komunikaci­ja i fleksibiln­ost radnog mjesta. “Važno je pitanje organizaci­je posla i kako ćemo omogućiti djelatnici­ma ravnotežu privatnog i poslovnog. Potrebno je kreirati organizaci­jsku kulturu koja uključuje pravednost, angažirano­st, fleksibiln­ost, liderstvo, podršku, komunikaci­ju i ravnotežu”, rekla je Kobas Dešković.

Time se, istaknula je, smanjuju operativni troškovi i stopa fluktuacij­e, poboljšava se angažirano­st djelatnika, zadržavanj­e žena i smanjuje se jaz plaća. Kobas Dešković je zaključila da je usmjerenje prema obiteljski odgovornoj politici i položaju žena na tržištu investicij­a u budućnost.

 ?? LUKA STANZL/PIXSELL ?? Dijana Kobas Dešković
LUKA STANZL/PIXSELL Dijana Kobas Dešković

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia