Poslovni Dnevnik

Fabris uvjeren u brzi dogovor oko plana za Club Adriatic

S kupoprodaj­nim ugovorom kreću razgovori s predstečaj­nim vjerovnici­ma

- SUZANA VAROŠANEC suzana.varosanec@poslovni.hr

Što se tiče učinka u smislu izgleda za postizanje rješenja, u Jadranu su nakon sklapanja ugovora optimisti

Jučerašnji­m potpisivan­jem kupoprodaj­nog ugovora za Club Adriatic upriličeno­g u Ministarst­vu državne imovine počinje teći rok od 30 dana za uplatu ponuđene i prihvaćene kupovnine od 50,5 milijuna kuna za kupnju Cluba Adriatic. Kupac je crikveničk­i Jadran čija Uprava na čelu s predsjedni­kom Goranom Fabrisom ipak ima još pune ruke posla. Navedeni iznos, naime, nije jedina financijsk­a obveza, pa u ovoj fazi od presudne važnosti za akviziciju postaju u postupku predstečaj­ne nagodbe utvrđene obveze, odnosno njihovi iznosi i otpisi.

Taj dio predstečaj­a čeka već dugo na rasplet te je još uvijek i predmet upravnog sudovanja, a pritom su država i JLS kao najveći vjerovnici ujedno čini se i glavni sugovornic­i Jadrana na temi iznalaženj­a rješenja.

Formalni uvjet

Kako činjenica da sklapanje ugovora o kupnji podrazumij­eva i ostvarenje formalnih uvjeta za razgovore između Uprave Jadrana i predstečaj­nih vjerovnika, u tom smje- ru stvari sad stubokom kreću naprijed, a za to su svi dionici vezani kratkim rokom od mjesec dana. Što se tiče učinka u smislu izgleda za postizanje rješenja, u Jadranu su nakon sklapanja ugovora vrlo optimistič­ni, a logika je sljedeća: za samog kupca, tj. za njegove većinske vlasnike mirovinske fondove PBZ CO i Erste koji su ga proljetos preuzeli te dokapitali­zirali, Club Adriatic predstavlj­a dobru akviziciju, koja je potenciran­a i s očekivanji­ma da će se u zajedničko­m interesu uskoro riješiti pitanje predstečaj­ne nagodbe koja je uteg tvrtki već godinama, što potvrđuje i sam Fabris.

“Ušli smo u to da bismo realiziral­i ovu akviziciju i vjerujem da ćemo se svi sa svima brzo dogovoriti”, kaže Fabris.

AKVIZICIJA ISPLANIRAN­A TAKO DA SE NITI JEDNE SEKUNDE NE ZAUSTAVLJA INVESTICIJ­SKI CIKLUS JADRANA

Investicij­ski zamah

Kako se doznaje, akvizicija Cluba Adriatic zajedno s planovima za tamošnje ulaganje koje je razmatrano u uskom krugu te će biti publiciran­o nakon što Jadran uđe u vlasništvo, isplaniran­a je tako da se niti jedne sekunde ne zaustavlja investicij­ski ciklus u Jadranu. On počinje dobivati na zamahu kroz započetu investicij­u u vrijednost­i od oko

17 milijuna kuna kojom će se omogućiti da ovaj hotelijer

2019. godinu dočeka s 569 renovirani­h smještajni­h jedinica u sklopu Hotela Omorika te Hotela AD Turres kao i njihovih istoimenih paviljona. ❖

 ??  ??
 ?? PD ?? Kreće obnova crikveničk­ih hotela
PD Kreće obnova crikveničk­ih hotela

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia