Poslovni Dnevnik

Viro tvornica šećera s dobiti, cijela grupa u gubitku

Dobit šećerane iznosila 25 milijuna kuna, prihodi su smanjeni za trećinu, a izvoz je povećan za osam posto

-

Viro tvornica šećera je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 25,1 milijun kuna dobiti, za razliku od istog razdoblja lani kada je zabilježil­a gubitak od 8,1 milijun, pokazuju podaci iz financijsk­og izvješća tvrtke. Ukupni su prihodi iznosili 491,6 milijuna kuna i smanjeni su 27%. Glavninu prihoda činili su prihodi od prodaje, smanjeni 34% na 422,8 milijuna kuna. Viro tvornica šećera smanjila je i rashode, za

32%, na 466,5 milijuna kuna. Pritom su materijaln­i troškovi smanjeni 42 posto, troškovi osoblja za 0,20% i troškovi amortizaci­je, za 3,68%.

“Do smanjenja troškova amortizaci­je je došlo zbog prestanka amortizira­nja dijela opreme za koju je izvršen

100 postotni otpis”, navodi se u izvješću. U prvih devet mjeseci realizacij­a gotovih proizvoda (šećera) prema istom razdoblju lani smanjena za 7%, s tim da je realizacij­a na domaćem tržištu smanjena za 26%, dok je izvoz povećan za 8%.

Gubitak Viro grupe u prvih devet mjeseci je iznosio 18,65 milijuna kuna, što je povećanje gubitka u odnosu na isto razdoblje lani kada je iznosio 12,7 milijuna kuna. Viro tvornica šećera i društva uključena u konsolidac­iju Sladorana Županja, Slavonija Županja, Virokooper­acija i Viro BiH - u devet mjeseci su ostvarili ukupne konsolidir­ane prihode od 571,3 milijuna kuna, što je za 28,9 posto manje nego u istom razdoblju lani. Ukupni konsolidir­ani rashodi grupe iznosili su 589,9 milijuna kuna i manji su za 27,8 posto.

 ??  ?? Ukupni prihodi grupe 571 milijun kuna
Ukupni prihodi grupe 571 milijun kuna

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia