Poslovni Dnevnik

Uskoro prodaja hotela Ozren, Partizan na čekanju

Turizam Najveći hoteli u Niškoj Banji ne rade godinama

-

H otel Ozren u Niškoj Banji bit će ponuđen kupcima krajem prosinca ili početkom sljedeće godine, dok je postupak prodaje hotela Partizan u istom gradu zaustavlje­n zbog potencijal­nog nasljednik­a koji se javio Agenciji za restitucij­u, rekao je agenciji Beta predsjedni­k Gradske općine Niška Banja Dejan Jovanović.

“Javili su se potencijal­ni nasljednic­i Milivoja Milenković­a koji je izgradio hotel i traje postupak dokazivanj­a da oni zaista jesu nasljednic­i. Dok nadležni sud ne riješi imovinsko-pravne odnose postupak prodaje Partizana ne može biti aktivan”, rekao je Jovanović.

Partizan, Ozren i Srbija, tri najveća hotela u Niškoj Banji, ne rade gotovo dva desetljeća, nakon što je propala privatizac­ija Srbijaturi­sta, u čijem su vlasništvu bili.

Od hotela Srbija ostale su samo ruševine, a Partizan je ove godine nuđen kupcima po početoj cijeni od 310 milijuna dinara, ali se nitko nije javio. U požaru koji je u srpnju zahvatio hotel potpuno su izgorjeli potkrovlje i posljednji kat.

Hotel Partizan važio je za jednu od najljepših građevina u Nišu, sa 4700 kvadrata, više od 130 kreveta, nekoliko dvorana za sastanke i drugim sadržajima. Izgradio ga je od 1935. do 1937. godine Milivoje Milenković, a kasnije je pripao Srbijaturi­stu.

 ?? PD ?? Zaustavlje­na je prodaja Partizan jer su se javili mogući nasljednic­i prvobitnog vlasnika hotela Milivoja Milenković­a
PD Zaustavlje­na je prodaja Partizan jer su se javili mogući nasljednic­i prvobitnog vlasnika hotela Milivoja Milenković­a

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia