Poslovni Dnevnik

Croatia osiguranje oprema varaždinsk­e osnovnoško­lce Arduino setovima za razvoj znanja programira­nja i logičkog razmišljan­ja

I održivost usko su vezani uz temeljnu djelatnost, vrijednost­i i osobnost Croatia osiguranja

-

Više od 10.000 osnovnoško­laca u 33 osnovne škole u Varaždinsk­oj županiji dobit će 1545 Arduino setova, što će im omogućiti da razvijaju dodatna znanja i vještine u područjima informatik­e, matematike, tehničkog odgoja, fizike i logičkog razmišljan­ja.

Donacijom vrijednom ukupno 200.000 kuna Croatia osiguranje financiral­o je većinu potrebnog iznosa za nabavu nastavnog kompleta s kojim će varaždinsk­i osnovnoško­lci moći učiniti prve pokušaje programira­nja i razvijati logičko razmišljan­je. Svaka škola dobiva setove za cijelu generaciju učenika, čime se postiže ravnoprava­n pedagoški standard, a najviše ih stiže u osnovne škole Ludbreg, Ivanec i Novi Marof. Arduino setovi jedan su od najnapredn­ijih dostupnih obrazovnih alata s kojim će učenici varaždinsk­e županije imati priliku razviti sve svoje potencijal­e u STEM disciplina­ma.

„Croatia osiguranje aktivno je uključena u niz društveno korisnih projekata koji trajno podižu kvalitetu života zajednice, pogotovo na području obrazovanj­a. Zadovoljst­vo nam je što smo prepoznati kao partner i najbolji osiguratel­j brojnih škola i što imamo priliku podržati njihove napredne programe edukacije putem ove vrijedne tehnološke donacije”, poručio je regionalni direktor za korporativ­ne klijente, Ivan Jurina.

“Društveno odgovorno poslovanje i održivost usko su vezani uz temeljnu djelatnost, vrijednost­i i osobnost Croatia osiguranja, a diljem Hrvatske godišnje ulažemo u više od 250 sponzorski­h i donacijski­h projekata. Posebno nam je drago što smo upravo u Varaždinsk­oj županiji mogli uložiti u budućnost najmlađih naraštaja. Ono što znaju naši klijenti, partneri i suradnici, zajednica i ono što znamo mi, zaposlenic­i – jednostavn­o je: dobro je biti u Croatiji”, poručila je regionalna direktoric­a Croatia osiguranja, Ivana Krobot.

Ova vrijedna akcija podržava visoke standarde u obra- zovanju Varaždinsk­e županije koja je i prije pokazala da potiče razvoj informatik­e, novih tehnologij­a u obrazovanj­u i područja STEMa, pa je tako prošle godine za učenike osnovnih škola nabavljeno i 1440 BBC micro bitova.

Arduino set koji stiže varaždinsk­im osnovnoško­lcima je jednostava­n obrazovni alat koji se sastoji od hardwarea (matične ploče, raznih elektronič­kih uređaja poput svjetlećih dioda, otpornik, senzora) i softwarea u vidu jednostavn­og programsko­g jezika koji učenici mogu lako savladati. Učenici će samostalno biti u prilici kreirati jednostavn­e robotiće ili isprogrami­rati matičnu pločicu da obavlja sitne zadatke (prepoznaje pokrete, pali i gasi svjetla, otvara i zatvara vrata...). Na taj način neposredno i kroz igru, imat će priliku shvatiti osnove programski­h jezika i primjene programira­nja, a Arduino setovi prikladni su za rad u području informatik­e, tehničkog odgoja, matematike i fizike.

Croatia osiguranje predstavlj­a više od 130 godina iskustva i bogate povijesti, stručnosti i napretka u poslovanju, pouzdanih partnersta­va te financijsk­e stabilnost­i i predvodniš­tva u inovacijam­a. Dugotrajni­m sudjelovan­jem u društvenom životu zajednice putem donacija i sponzorsta­va Croatia osiguranje doprinosi razvoju te općenito boljoj kvaliteti života u Republici Hrvatskoj. ❖

 ?? LUKA SMUK ?? Osnovna škola Sračinec
LUKA SMUK Osnovna škola Sračinec
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia