Poslovni Dnevnik

Kreće gradnja Ikee u Ljubljani

Kasne dvije godine Za realizacij­u projekta grad treba izmijeniti prostorni plan

-

Vlasnik objekta na predviđeno­j trasi odbija gradu prodati zemljište po ponuđenoj cijeni, pa Ikea predlaže novo rješenje

Otvaranje Ikeina trgovačkog centra u Ljubljani kasni dvije godine zbog zapleta oko otkupa zemljišta za gradnju pristupne ceste, ali bi građevinsk­i radovi ipak mogli početi iduće godine, iznio je u četvrtak regionalni direktor Ikee za nekretnine Vladislav Lalić.

Švedska kompanija najprije je računala da će svoj prvi centar u Sloveniji otvoriti u 2018., no došlo je do komplikaci­ja s domaćim nekretnins­kim poduzetnik­om koji posjeduje objekte na predviđeno­j trasi gdje se morala graditi pristupna cesta do ljubljansk­e Ikee. On je gradu odbijao prodati zemljia šte po ponuđenoj cijeni, dok bi postupak razvlašten­ja trajao predugo.

Lalić je potvrdio da su upravi ljubljansk­e općine predložili izmjenu prostornog plana, kako bi se ta blokada otklonila, koji će biti javno prezentira­n do kraja idućeg tjedna.

“Ako se naš prijedlog prihvati, a nadamo se da će to biti brzo, odmah ćemo tražiti građevinsk­u dozvolu i početi graditi čim bude odobrena”, kazao je Lalić. Dodao je da se nada kako bi u tom slučaju gradnja centra mogla početi sredinom iduće godine, pa bi u 2020. ljubljansk­a Ikea već otvorila vrata prvim kupcima.

“Ikea je već izabrala sve izvođače građevinsk­ih radova. Gradnja obično traje oko godinu dana, te ako s njome počnemo sredinom iduće godine, prvim bismo kupcima mogli otvoriti vrata u 2020.”, rekao je Lalić.

Ikea je prije tri godine za gradnju svog centra na području trgovačke zone BTC u Ljubljani kupila 53.00 četvornih metara od nekretnins­kog odjela osiguranja Triglav, za oko 20 milijuna eura, a gradnja je trebala početi 2016. Kako navode slovenski mediji, u Ikei su jedno vrijeme zbog različitih komplikaci­ja u vezi s otkupom zemljišta i dobivanja dozvola razmišljal­i čak i da odustanu od gradnje.

 ?? SRĐAN ILIĆ/PIXSELL ?? Ikea je već izabrala izvođače građevinsk­ih radova
SRĐAN ILIĆ/PIXSELL Ikea je već izabrala izvođače građevinsk­ih radova

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia