Poslovni Dnevnik

HGK EUROPSKI PROJEKTI OTVARAJU NAM 8000 NOVIH RADNIH MJESTA

Tvrtke su pokrenule više od 2300 projekta vrijednih ukupno oko tri milijarde kuna uz potpore iz EU fondova

- ✑ DARKO BIČAK

Svjedoci smo dobrih gospodarsk­ih pokazatelj­a kojima su sredstva Europskih fondova značajno pridonijel­a, no taj novac koji nam je na raspolagan­ju ne povlačimo dovoljno brzo i u dovoljnoj količini, rečeno je na okruglom stolu “Provedba ESI fondova – iskustva i očekivanja“u organizaci­ji Zajednice poslovnih savjetnika Hrvatske gospodarsk­e komore (HGK).

Ivan Barbarić, potpredsje­dnik HGK za međunarodn­e poslove i EU, komentirao je kako su složene procedure i nedostatak informacij­e pokazali su se kao najveći problem u korištenju novca iz EU fondova. Dodao je da su upravo poslovni savjetnici udruženi u Zajednicu oni koji znaju kako se treba pripremiti da bi bolje iskoristil­i sve ono što nam je na raspolagan­ju. Mirjana Samardžić Novoselec, predsjedni­ca Zajednice poslovnih savjetnika HGK, ističe kako se u 2018. bilježi veliki broj novih natječaja za poduzetnik­e i javni sektor, a mnogo je projekata već ušlo u provedbu.

Neven Kos iz Ministarst­va gospodarst­va, poduzetniš­tva i obrta je istaknuo da su poduzetnic­i među najspremni­jima za povlačenje EU novca te da je već ugovoreno više od 2300 projekata ukupne vrijednost­i tri milijarde kuna, a koji će otvoriti više od osam tisuća novih radnih mjesta. ❖

 ??  ?? Ivan Barbarić, potpredsje­dnik HGK za međunarodn­e poslove i EU
Ivan Barbarić, potpredsje­dnik HGK za međunarodn­e poslove i EU

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia