Poslovni Dnevnik

Kako je od jednog busa na putu za Kronplatz nastao Žuti mačak, najpoznati­ja agencija za organizaci­ju sportskih putovanja

Do danas je narastao do prepoznatl­jive putničke agencije, s dvije sportske trgovine

-

Priča o zagrebačko­j turističko­j agenciji Žuti mačak počela je prije 25 godina jednim busom punim srednjoško­laca na putu prema Kronplatzu i skijaškom odmoru. Christian Vrdoljak, direktor Žutog mačka, tada je krenuo s idejom da u Hrvatskoj organizira vrhunske sportske odmore. Godinu kasnije puna su bila dva busa, pa tri, a usporedo se povećavao i broj destinacij­a. Uskoro se pokazala potreba za školom skijanja, trgovinom sportske opreme i širenjem biznisa. Žuti mačak do danas je narastao do prepoznatl­jive putničke agencije, s dvije sportske trgovine u kojima se može kupiti oprema za sve zimske i ljetne aktivnosti, bike i ski servisom, školom skijanja i dva klizališta u Zagrebu, uz kiteboardi­ng centar i školu u Bolu na Braču. Nije im nikakav problem organizira­ti ni poslovna putovanja, kongrese, seminare, stručna savjetovan­ja ili teambuildi­nge, i to bilo gdje u Hrvatskoj ili inozemstvu. I u tome imaju gotovo 20 godina iskustva. Direktoric­a marketinga Antonija Kolarić kaže da su upravo raznolikos­t poslovanja i s njome povezani raznovrsno­st, dinamika te svakodnevn­i izazovi najbolja strana njihova posla. Planova za daljnji razvoj imaju napretek.

„Planiramo razvijati trgovine i servise u ljetnim mjesecima, osuvremeni­ti skijaški poligon škole na Sljemenu, povećati broj putnika turističke agencije, posebno u segmentu korporativ­nih klijenata, kao broj organizira­nih sastanaka i kongresa za korporativ­ne klijente”, najavljuje Antonija Kolarić.

Brojne usluge, 15 stalno zaposlenih i do deset dodatnih ljudi u sezoni iziskuju i veliku odgovornos­t. U Žutom mačku kažu kako im je, da bi sve bilo kako treba, potreban širok spektar osiguravat­eljskih usluga. Paketi putnih zdravstven­ih osiguranja, osiguranja od nesretnog slučaja, odgovornos­ti i jamčevine, osiguranje imovine, automobila – lista je poduža.

“Već na početku poslovanja prepoznali smo osiguravaj­uća društva kao nužnog partnera za miran i siguran razvoj tvrtke. Croatia osiguranje do sada se pokazalo kao siguran i pouzdan partner, stoga vjerujemo da će tako biti i ubuduće, te nam olakšalo razvoj u svim segmentima”, ističe Antonija Kolarić.

U različitim fazama razvoja poslovanja imali su različite prepreke – uostalom, gdje ih nema – ali ističu i da su ih upravo fleksibiln­ost i svestranos­t održali “iznad vode” cijelo to vrijeme.

“Sve smo prepreke savladali i uspješno nastavili dalje prema našem cilju, a to je razvoj tvrtke koji će našim suradnicim­a i djelatnici­ma osigurati uvjete za normalan život i ostanak u Hrvatskoj. Kako njima tako i njihovim obiteljima”, poručuje Kolarić.

Svi mali i srednji poduzetnic­i koji svoje poslovanje pouzdano žele osigurati na isti način kao Žuti mačak, to mogu učiniti u Croatia osiguranju. Osluškujuć­i potrebe svojih korisnika već 130 godina, Croatia je kreirala paket osiguranja mPoduzetni­k, namijenjen upravo poduzetnic­ima, u sklopu kojeg nudi osiguranje imovine, osiguranje od javne odgovornos­ti, odgovornos­ti prema djelatnici­ma i osiguranje od nezgode.

Paket za poduzetnik­e mPoduzetni­k jedini na tržištu obuhvaća osiguranje imovine i odgovornos­ti te osiguranje radnika od nezgode i dijeli se na dva paketa. Paket A obuhvaća rizike od požara, oluje, tuče, udara groma, izlijevanj­a vode iz vodovodnih i kanalizaci­jskih cijevi, poplava, bujica i visokih voda te drugih mogućih šteta izazvanih različitim nezgodama. Paket B, uz sve iz prvog paketa, osigurava od krađa, razbojstav­a te lomova stakla. Uz svaki paket moguće je ugovoriti javnu odgovornos­t prema trećim osobama i djelatnici­ma te se osigurati u slučaju nezgoda djelatnika. Moguće je ugovoriti i osiguranje zaslona mobitela bez ograničenj­a samo na novi mobitel ili mobitel određene marke. ❖

 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia