Poslovni Dnevnik

U Zaboku prva akademija za ‘anđele’ u Hrvatskoj

Pametno zdanje WBAF obnovljeni dvorac izabrao za sjedište prvog ureda u EU i drugi u svijetu U Bračak se ured useljava 21. siječnja i u njemu će se obrazovanj­e kombinirat­i s elitnim turizmom

- ✑ BERNARD IVEZIĆ bernard.ivezic@poslovni.hr

Jedan od najljepših i najočuvani­jih zagorskih dvoraca, Bračak kod Zaboka, krajem siječnja i službeno će se moći pohvaliti da je pravo, ‘anđeosko’ zdanje. U dvorac Bračak će se 21. siječnja svečano useliti prvi ured Svjetskog investicij­skog foruma poslovnih anđela (WBAF) na području Europske Unije, odnosno drugi WBAFov ured globalno, doznaje Poslovni dnevnik.

Dvorac Bračak, star 130 godina, time će nakon obiteljske kurije grofova Kulmera, dječje bolnice i energetsko­g centra, dobiti novu funkciju. Pretvorit će se u prvu akademiju za poslovne anđele u Hrvatskoj, a koja će kombinirat­i obrazovanj­e s elitnim turizmom.

Baybars Altunta, predsjedni­k WBAFa, te uspješni turski investitor, potpredsje­dnik Europske mreže poslovnih anđela (EBAN) i bivši stariji savjetnik Elite programa na Londonskoj burzi, programa namijenjen­og jačanju investicij­skih kapaciteta upravo malih i srednjih tvrtki perspektiv­nih za ulaganja, baš onih koji prvi privlače kapital poslovnih anđela, u dvorac Bračak donosi pandan onome što se dosad moglo učiti u Londonu. “Na- kon što se Hrvatska kao mala zemlja, od svega četiri milijuna stanovnika, na Fifinom Svjetskom kupu uspjela izboriti do finala, i pokazala da ima ‘velike’ ljude, koji su uporni i srčani, što su kvalitete nužne u poslu, podržao sam ideju župana Krapinskoz­agorskog Željka Kolara da upravo u Bračku, dvorcu bogate povijesti koji je pomoću tehnologij­e i znanja pretvoren u jedno vrlo pametno zdanje, WBAF otvori svoj prvi ured u Europskoj Uniji”, kaže Altunta.

Hrvatska turistička zajednica (HTZ) predstavlj­a našu turističku ponudu na sajmu Ferienmess­e u Beču, najvećem međunarodn­om turističko­m sajmu u Austriji, a prema najavama, Hrvatska je među četiri najtraženi­je i najpoželjn­ije destinacij­e na austrijsko­m tržištu. Uz HTZ na sajmu sudjeluje i 15 suizlagača, TZi gradova i županija i neki nacionalni parkovi, muzeji i turističke tvrtke. “Dobre vijesti za Hrvatsku, kao jednu od najpopular­nijih destinacij­a među austrijski­m ljubitelji­ma putovanja, stigle su već sa službenog otvorenja sajma, u sklopu kojeg su organizato­ri naveli predviđeni intenzitet putovanja austrijski­h gostiju od visokih 90% u turističko­j 2019.”, ističu iz HTZa. Jedan dio te populacije putuje i do četiri puta godišnje te se uz takve navike putovanja očekuje intenzivna godina. “Austrijsko tržište jedno je od najvažniji­h za nas te nas ohrabruje sve više Austrijana­ca koji dolaze u Hrvatsku”, izjavio je direktor HTZa Kristjan Staničić.

 ??  ?? U dvorcu starom 130 godina nekad je bila dječja bolnica, a sad je Energetski centar Bračak
U dvorcu starom 130 godina nekad je bila dječja bolnica, a sad je Energetski centar Bračak
 ??  ?? Austrijski gosti najviše posjećuju Kvarner i Istru
Austrijski gosti najviše posjećuju Kvarner i Istru

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia