Poslovni Dnevnik

Niže kamate na kredite u OTP-u

Od veljače stope padaju između 0,10 i 0,16 posto

-

OTP banka će u veljači građanima koji imaju kredite s promjenjiv­im kamatnim stopama, a koje su vezane uz kretanje nacionalne referentne stope (NRS1), u veljači sniziti kamatne stope za 0,10 odnosno 0,16 postotnih bodova, najavljeno je u ponedjelja­k iz te banke.

“OTP banka će u veljači sniziti kamatne stope na sve kredite građana s promjestop­e njivom kamatnom stopom, a koje su vezane za kretanje nacionalne referentne stope (NRS1), pa će tako kamatne stope na kredite uz valutnu klauzulu u eurima biti niže za 0,16 postotnih bodova, a za kredite u kunama za 0,10 postotnih bodova”, navodi se u priopćenju.

Iz OTP banke također ističu da su u posljednji­h pet i pol godina “više od deset puta smanjivali kamatne građanima”. OTP banka će sve svoje klijente pravovreme­no i pisanim putem obavijesti­ti.

“Također, iako je vrijednost šestomjese­čnog EURIBORa u siječnju porasla za 0,03 postotna boda, OTP banka neće navedeno povećanje primijenit­i na kredite vezane uz EURIBOR čime svoje klijente izravno štiti od povećanja kreditnih obveza”, zaključuje se u priopćenju.

 ?? M.L./PIXSELL ?? Banka će poslati klijentima pisane obavijesti
M.L./PIXSELL Banka će poslati klijentima pisane obavijesti

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia