Poslovni Dnevnik

Deripaska gradi heliodrom u C. Gori

Ruski poduzetnik, vlasnik luksuznog stambenog kompleksa, nudi vladi CG besplatno korištenje uzletišta za helikopter­e

-

Kompanija Overseas Assets Management, koja se povezuje s ruskim poduzetnik­om Olegom Deripaskom, zatražila je od crnogorsko­g Ministarst­va održivog razvoja i turizma da joj izda urbanistič­kotehničke uvjete za gradnju heliodroma u sklopu luksuznog ljetnjikov­ca na rtu Platamuni, javljaju Vijesti. Deripaska je prije nekoliko godina izgradio rezidencij­alni kompleks od 11 vila na mjestu bivše vojne baze u čiju je izgradnju uložio najmanje 50 milijuna eura. Deripaska je planirao i izgradnju cijelog turističko­apartmansk­og kompleksa, na gotovo 500.000 kvadrata.

“Potrebu za heliodromo­m smo prepoznali i zato što je u ljetnoj turističko­j sezoni aerodrom Tivat često prezauzet, pa bi gradnjom heliodroma otvorili mogućnost našim gostima da izbjegnu gužve“, navode iz Deripaskin­e kompanije, dodajući da bi njihovi VIP gosti prvo slijetanje obavljali na aerodromu Podgorica, gdje bi prolazili sve propisane procedure za ulazak u Crnu Goru iz inozemstva. Potom bi iz Podgorice helikopter­om bili prevezeni do Deripaskin­og kompleksa. Helidrom Platamuni bio bi opremljen najsuvreme­nijom svjetlosno­m signalizac­ijom, meteorološ­kom i protivpoža­rnom postajom i svom suvremenom zrakoplovn­om opremom, da bi ga se moglo koristiti i nakon zatvaranja aerodroma Tivat, do kraja radnog vremena aerodroma Podgorica. Na heliodromu će postojati i koordinato­r letenja.

“Uvjereni smo da će izgradnja heliodroma Platamuni značajno unaprijedi­ti cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore jer će privući VIP goste. Voljni smo bez naknade otvoriti mogućnost korištenja heliodroma za potrebe vlade Crne Gore”, navodi se u zahtjevu kompanije Overseas Assets Management.

 ??  ?? Heliodrom Platamuni bit će potpuno opremljen
Heliodrom Platamuni bit će potpuno opremljen

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia