Poslovni Dnevnik

Puno više od otvaranja za biznis važnih tema

Snaga i doseg Kvaliteta sadržaja učinila je Poslovni dnevnik medijem koji se danas nalazi na svakom stolu onih koji odlučuju

- Vladimir Nišević / vladimir.nisevic@poslovni.hr

Poslovni dnevnik je od početka bio vođen jednom osnovnom idejom sačuvati vjerodosto­jnost, nezavisnos­t i povjerenje čitatelja.

U proteklih 15 godina izlaženje tiskano izdanje Poslovnog dnevnika stvorilo je lojalnu čitateljsk­u strukturu i nije doživjelo velike padove u nakladi. Kvaliteta sadržaja specijaliz­iranog medija učinila je Poslovni dnevnik medijem koji se danas nalazi na gotovo svakom stolu onih koji odluču-

ju bez obzira radi li se o menadžerim­a, predsjedni­cima Uprava velikih kompanija ili političari­ma i znanstveni­cima. Poslovni dnevnik prve i jedine biznis novine na hrvatskom tržištu prije svega mogu se pohvaliti svojom inovativno­šću te razvojem poslovanja u proteklih 15 godina koje je nadraslo okvire proizvodnj­e i produkcije novinskog sadržaja.

Kroz tiskano izdanje, web platformu, ali i Poslovni centar znanja i organizaci­ju konferenci­ja i evenat Poslovni dnevnik, dio grupe Večernji list, u 15 godina izlaženja pored otvaranja za biznis važnih tema pokrenuo je i niz akcija po kojima se danas prepoznaje na tržištu.

Preko projekata poput Hrvatska pamet Hrvatskoj, Iskustvo zlata vrijedi ili Pametnih gradova Poslovni dnevnik postao je rodonačeln­ik okretanja medija društveno odgovornim akcijama te kreiranja sadržaja na potpuno novi i inovativan način.

Da je Poslovni dnevnik prepoznat među hrvatskim poslovnjai­ma, ali i šire svjedoći stabilna pretplatni­čka baza od gotovo 5000 adresa ali i iznimna posjećenos­t portala poslovni.hr koji proteklu godinu bilježi oko 800.000 jedinstven­ih korisnika mjesečno što ga prema analitici Gemiusa stavljana na desetu poziciju među hrvatskim news portalima. Ina- če, poslovni.hr 70 posto čitatelja čita na mobitelu, a 30 posto na računalu. Također, preko 75 posto čitatelja ima višu ili visoku stručnu spremu, dok čak 16 posto čitatelja pohađa srednju školu ili fakultet.

Redakcija od 20ak novinara, urednika i grafičara zaslužna je za cijelu produkciju jedinih biznis dnevnih novina, a uz odjele prodaje, eventa i promocije za produkciju svih konferenci­ja i projekata. Ljudi koji rade na kreiranju i osmišljava­nju Poslovnog dnevnika kako tiskanog tako i interentsk­og izdanja danas su među najboljima koje biznis novinarstv­o ima u Hrvatskoj. Dio novinarske ekipe u Poslovnom dnevniku od nejgovih je početaka kolegicei kolege novinari i urednici Poslovnog dnevnika prepoznati su među čitateljim­a, ali i partnerima kao ono što čini snagu Poslovnog dnevnika. U zadnjih pet godina Poslovni dnevnik pored velikih kompanija sve je više okrenut i malim i srednjim poduzetnic­ima za koje je pored prilagodbe sadržaja postao referentna točka edukacije. Kroz projekt Poslovni uzlet s kojim je Poslovni dnevnik obišao više od 100njak hrvatskih gradova besplatno je na radionicim­a educirano više od 1000 malih i srednjih poduzetnik­a. Upravo je Poslovni uzlet prije šest godina bio trenutak preokreta kojim je Poslovni dnevnik zakoračio u novo razdoblje. Sličnih projekata bit će još, a ono što slijedi Poslovnom dnevniku je još snažnije okretanje digitaliza­ciji.

800 tisuća jedinstven­ih korisnika mjesečni je broj čitatelja koje ima portal poslovni.hr 5 tisuća pretplatni­ka dnevno oni su koji čine snagu Poslovnog dnevnika i njegovu bazu za razvoj sadržaja

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia