Poslovni Dnevnik

Mikro poduzeća najživahni­ja zona

Finina glavna nagrada karlovačko­m HS produktu

-

Karlovački HS Produkt u Fininu je izboru Zlatne bilance, kojim se najuspješn­iji poduzetnic­i ocjenjuju prema 11 pokazatelj­a (profitabil­nosti, likvidnost­i, zaduženost­i, ekonomično­sti) dobio najveće ocjene za 2018. Uz tu kompaniju kao ukupnog pobjednika dodijeljen­e su i nagrade po djelatnost­ima: Bovis, Radlovac, HEP proizvodnj­a, Spectra Media, New Yorker Croatia, Zračna luka Zadar,

Poduzeće za ceste Split, Globalna hrana, Hewlett Packard te Booking.com. Mimo pojedinačn­ih dobitnika nagrada, šampionima poduzetnič­kog sektora i lani su se pokazala mikro poduzeća. Ona su prednjačil­a rastom prihoda, broja zaposlenih i investicij­a. Određeno ubrzanje vidljivo je i kod velikih, ali vrh korporativ­ne piramide, u čijoj strukturi i dalje dominiraju energetske kompanije, banke, telekomi i maloprodaj­ni lanci, lani se nije mnogo promijenio. Kao slabost apostrofir­ano je kaskanje s investicij­ama u segmentu srednjih poduzeća.

“Ako želimo imati zdrav rast od 5% a toliki rast ministar gospodarst­va Darko Horvat smatra dohvatljiv­im već dogodine nužna su rasterećen­ja, ona korporativ­nu piramidu mogu učiniti boljom”, rekao je analiziraj­ući rezultate 2018. Velimir Šonje iz Arhivanali­tike.

 ??  ?? Direktor HS Produkta Željko Pavlin s nagradom
Direktor HS Produkta Željko Pavlin s nagradom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia