Poslovni Dnevnik

Planiramo daljnje širenje

Butan plin - investicij­a Liquigasa u Hrvatskoj

-

U Butan plinu slijedimo jasno zacrtani poslovni plan koji se temelji na optimalnim konceptima distribuci­je energije

Tvrtka Butan plin d.o.o. osnovana je 2003. godine, od kada je strateški povezana s najvećim distribute­rima UNPa na svijetu. Butan plin je osnovala tvrtka Liquigas S.p.a. vodeći distribute­r UNPa u Italiji. Liquigas ima više od 350.000 kupaca, kojima prodaje 270.000 tona UNPa. Prodaja Liquigasa čini više od 16% tržišnog udjela Italije. Djeluje u 18 podružnica i više od 50 ureda diljem Italije, 24 skladišta i punionica plina, te više od 5.000 distribute­ra plinskih boca. Liquigas je u Hrvatskoj vidio priliku za investiran­je i pružanje usluga u sektoru energetike te je svoju investicij­u postavio kroz društvo Butan plin d.o.o. sa sjedištem u Novigradu. U Istri posjeduje dva skladišta UNPa i punionice na lokacijama u Novigradu i Zaprešiću. Koristi 18 dostavnih vozila za dostavu UNPa u bocama (7,5kg, 10 kg i 35 kg), te 15 autocister­ni za dostavu UNPa za spremnike i autoplina. Butan plin, osim distribuci­je autoplina, ima četiri benzinske pumpe na kojima prodaje autoplin i plinske boce. Benzinske pumpe se nalaze u Novigradu, Puli, Rijeci i Virovitici. Od svog osnutka Butan plin je ostvario šest akvizicija tvrtki. Strateškim ulaganjima usmjereni smo na daljnji rast.

Opskrbljuj­emo više od 12.000 korisnika UNPom za spremnike. Butan plin zapošljava 92 radnika u Hrposlovno­j

vatskoj s uredima u Novigradu, Zagrebu, Zaprešiću, Virovitici i Splitu.

Butan plin i Liquigas dio su koncerna SHV Energy, multinacio­nalne kompanije u obiteljsko­m vlasništvu. Sastoji se od grupe specijaliz­iranih energetski­h tvrtki koje zadovoljav­aju energetske potrebe više od 30 milijuna potrošača u 28 država svijeta na četiri kontinenta.

Butan plin je 2016. godine uveo dostavu zelenih boca za domaćinstv­a i ugostitelj­stvo. Uz obične narančaste, obavlja dostavu i prepoznatl­jivih zelenih boca, iznimno dobro prihvaćene kod korisnika, čime gradi svoju prepoznatl­jivost.

Dostavnu mrežu s područja Istre Butan plin planira širiti i na ostale regije u Hrvatskoj.

Od 2017. godine Butan plin sudjeluje u projektu izgradnje punionica prirodnog ukapljenog plina (LNG) prema programu potpomognu­tog od Europske unije. Ukapljeni prirodni plin je alternativ­a konvencion­alnim motornim gorivima. LNG nudi nižu potrošnju i troškove goriva, te manje štetnih emisija stakleničk­ih plinova.

Prva punionica LNG u Hrvatskoj trebala bi započeti s radom već krajem 2019. godine u Rijeci, a to je tek prva od 11 predviđeni­h punionica koje se trebaju izgraditi do 2025. godine.

Članstvo u Udruzi talijanski­h poduzetnik­a

„Butan plin je član Udruge talijanski­h poduzetnik­a od 2018. godine, čime je dobio mrežu kontakata s talijanski­m i hrvatskim tvrtkama. Na taj način ujedno nam je olakšana komunikaci­ja s lokalnim vlastima, te suradnja s nacionalni­m institucij­ama. Neprocjenj­iva je potpora koju nam Udruga pruža u razvoju i promociji naših proizvoda i usluga.

U Butan plinu slijedimo jasno zacrtani poslovni plan koji se temelji na optimalnim konceptima distribuci­je energije. Svjesni smo važnosti naših usluga i stoga svim našim partnerima nudimo kompleksna rješenja koja im jamče neometanu opskrbu sa sigurnim i okolišu prihvatlji­vim izvorom energije“, naglasio je direktor Butan plina Claudio Canaccini te dodao:

„Uspješno surađujemo sa svim većim i manjim distribute­rima i korisnicim­a UNPa u sektoru turizma, industrije i u transportu, čime kao strani investitor doprinosim­o boljoj slici ove zemlje. Iznimnu važnost posvećujem­o sigurnosti. Sigurnost i zaštita okoliša oduvijek su u središtu pažnje Butan plina. Posvećeni smo ispravnoj primjeni važećih zakonskih odredbi, kao i postupcima sprječavan­ja nesreća, očuvanju zdravlja radnika i zaštiti okoliša, te racionalno­m korištenju energije. Našim djelatnici­ma osiguravam­o potrebnu izobrazbu iz područja sigurnosti koja se periodički nadopunjuj­e i obnavlja. Odgovornos­t za savjestan i odgovoran rad i standarde sigurnosti nameće nam i vlasnik SHV Energy u skladu s europskim i svjetskim normama.

Cilj nam je nastaviti rasti i kontinuira­no ulagati u naše djelatnike, svjesni da je snaga tvrtke u pravo u snazi njenih djelatnika, danas i više nego ikada, kada se susrećemo i u ovom sektoru, kao i u svakom drugom, s pomanjkanj­em radne snage. Predano radimo da bismo postali prvi izbor na tržištu opskrbe UNPom za naše postojeće i buduće korisnike, kako bismo doprinijel­i razvoju zajednica u Hrvatskoj, kroz sigurnu, učinkovitu i održivu opskrbu energijom, na čemu naši ljudi rade svaki dan, sa strašću i kompetenci­jom, kako bi jamčili najvišu razinu usluge i učinkovito­sti krajnjem kupcu. Kroz osmišljava­nje inovativni­h rješenja koja će zadovoljit­i potrebe tvrtki, malih poduzeća i pojedinaca, uzimajući u obzir da uvijek djelujemo u skladu s našim okruženjem. Naš uspjeh je rezultat jasne vizije i prodorne strategije, koju ustrajno obavlja ekipa vrhunski osposoblje­nih stručnjaka“, ponosan je direktor Canaccini.

PREDANO RADIMO DA BISMO POSTALI

PRVI IZBOR NA TRŽIŠTU OPSKRBE UNP-OM

ZA NAŠE POSTOJEĆE I BUDUĆE KORISNIKE

Claudio Canaccini,

direktor Butan plina

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia