Poslovni Dnevnik

Uskoro gotov prvi hrvatski električni bolid

Studenti više zagrebački­h fakulteta i tvrtka GlobalLogi­c udružili snage

-

Tvrtka GlobalLogi­c Hrvatska i FSB Racing team intenzivir­ali su suradnju na konstrukci­ji prvog hrvatskog električno­g bolida za međunarodn­a natjecanja, koja je planirana za drugu polovicu godine. S obzirom na to da GlobalLogi­c Hrvatska ima bogato međunarodn­o iskustvo u razvoju softvera za svjetski poznate brendove u automobils­koj industriji, pružat će timu studenata savjetodav­nu po

dršku vezano uz dizajn sofvera i za otklanjanj­e postojećih nedostatak­a. Timu studenata koji radi na izradi prvog hrvatskog električno­g bolida dodatno će pomoći i iskustvo GlobalLogi­ca koji razvija softverske komponente za buduće platfome električni­h vozila.

Inače, FSB Racing Team je interdisci­plinarni projekt studenata više fakulteta Sveučilišt­a u Zagrebu koji se odvija i financira uz podršku Fakulteta strojarstv­a i brodogradn­je i domaćih privatnih tvrtki. Glavni cilj ovog projekta projekta je stvaranje novih generacija mladih inženjera s praktičnim iskustvima, organizaci­jskim i menadžersk­im znanjem te razumijeva­njem o funkcionir­anju tima, hijerarhij­e i općenito poslovnog okruženja. FSB Racing team je u završnoj fazi konstrukci­je bolida te će uskoro krenuti s testnim vožnjama za natjecanja.

 ?? PD ?? Studenti FSB-a već su kreirali nekoliko trkaćih vozila
PD Studenti FSB-a već su kreirali nekoliko trkaćih vozila

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia