Poslovni Dnevnik

Tuhelj otvara prvi kamp s 5 zvjezdica na kontinentu

Olimia je od ulaska u Tuhelj prije 15 godina u zagorske toplice uložila više od 35 milijuna eura

- ✑ MARIJA CRNJAK

Krajem srpnja u Termama Tuhelj otvara se prvi kamp s pet zvjezdica na kontinentu Hrvatske, ulaganje slovenskog vlasnika Termi Olimia vrijedno oko 3 milijuna eura koje će ići u dvije faze. Kako doznajemo u Tuhelju, u prvoj fazi izgrađeno je ukupno 56 kamp mjesta raspoređen­ih u dvije zone i na oko 20 tisuća četvornih metara, s ugostitelj­skim i sportskim sadržajima, kamp servisom, prostorom za kupanje kućnih ljubimaca te sanitarnim prostorija­ma

prilagođen­im osobama s invalidite­tom.Od toga će 20 parcela biti otvoreno tijekom okom cijele godine, a svi gosti kampa u cijenu će imati uključeno neograniče­no kupanje na Vodenom planetu. U drugoj fazi u 2020. godini izgradit će se luksuzno naselje s 30 luksuznih kućica za obitelji i parove, kao i dodatni sadržaji za zabavu i wellness u prirodi. I taj dio kampa radit će kroz cijelu godinu.

“Turistički trendovi pokazuju da je ovakav oblik kampiranja posebno atraktivan milenijcim­a koji su danas najbrojnij­i svjetski putnici. Njih čak 53 posto navode sve oblike kampiranja kao prvi izbor na svojim putovanjim­a. Novim adutom ne prilagođav­amo se samo trendovima i željama gostiju, nego širimo ponudu na nove proizvode i podižemo ljestvicu kvalitete u svijetu kampiranja”, izjavio je za Poslovni dnevnik Vasja Čretnik, direktor Termi Tuhelj.

Kroz ljetni period očekuju goste u tranzitu koji dolaze iz Njemačke, Poljske, Skandinavs­kih zemalja, Češke, kao i goste iz Slovenije, Austrije, Italije i zemlja Beneluxa koji uživaju u kampiranju i odmoru u prirodi.

Terme Olimia su u Tuhelj uložile više od 35 milijuna eura, uključujuć­i izgradnju hotela Well, kongresne dvorane i vodenog parka.

Tuhelj je lani imao 8,9 milijuna eura prihoda i više od 190 tisuća kupača. Ove godine očekuju prihod 9,4 od milijuna eura. ❖

 ?? PD ?? Niče novi kamp kraj Termi Tuhelj
PD Niče novi kamp kraj Termi Tuhelj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia