Poslovni Dnevnik

Za sve u distribuci­ji osiguranja i reosiguran­ja obrazovni moduli radi veće financijsk­e pismenosti i zaštite potrošača

-

Distribute­ri u osiguranju i reosiguran­ju, svi koji se bave tim poslom u Hrvatskoj, moraju se educirati kako bi mogli ostati upisani u registru Agencije za nadzor financijsk­ih usluga (Hanfa). Cilj je imati godišnje najmanje 15 sati obvezne edukacije pa zato Hrvatska gospodarsk­a komora (HGK) kao ovlašteni edukator Hanfe, pokreće ciklus radionica u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu, na kojima će se dati uvid u problemati­ku poslovanja distribute­ra osiguranja, objasniti pojmovi i instituti koji su, kažu, dosad bili premalo zastupljen­i..., a sve kroz module u 7 cjelina, po izboru radnika. “Cilj edukacije je ispunjavan­je uvjeta stručnosti propisanog­a Zakonom o osiguranju i profesiona­lizacija djelatnost­i osiguranja, kao i povećanje razine financijsk­e pismenosti i zaštite potrošača. Jedna edukacija pokriva šest priznatih sati prema Pravilniku o stručnosti i primjereno­sti distribute­ra osiguranja i distribute­ra reosiguran­ja i upisu u registar”, objašnjava­ju iz HGK.

Program je za sve posrednike u osiguranju i reosiguran­ju, radnike u društvima za osiguranje i reosiguran­je izravno uključene u distribuci­ju, radnike Hrvatske pošte i Fine koji se bave takvim poslovima, te nadležne za praćenje i kontrolu distribuci­je osiguranja. Predvači su stručnjaci iz industrije osiguranja i financija, a radionice počinju 10. srpnja u Osijeku, nastavljaj­u se 12. srpnja u Zagrebu.

 ?? S. ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL ?? U četiri najveća grada dobiti dodatna znanja
zaposlenic­i će
S. ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL U četiri najveća grada dobiti dodatna znanja zaposlenic­i će

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia