Poslovni Dnevnik

Kina i SAD nastavljaj­u trgovinski dijalog

Dvije vodeće gospodarsk­e sile mogle bi okončati trgovinski rat

-

Peking i Washington nastojali su formalizir­ati na najvišoj razini nastavak trgovinski­h pregovora, dok kineski tisak spominje ovotjedni susret u Pekingu.

Gotovo tjedan dana nakon najave nastavka grubo prekinutog dijaloga početkom svibnja, mogućnost susreta dovela je do oporavka na Wall Streetu u nadi da će dvije najveće gospodarsk­e sile svijeta okončati trgovinski rat.

Savjetnik za gospodarsk­a pitanja u Bijeloj kući Larry

Kudlow je naglasio u petak da se nastavlja komunikaci­ja između glavnih pregovarač­a, uspostavlj­ena nakon susreta prošlog tjedna u Osaki između Donalda Trumpa i kineskog predsjedni­ka Xi Jinpinga.

“Rade na određivanj­u datuma susreta. Mislim da su ovog tjedna održani telefonski sastanci. Radi se o pregovorim­a i to je dobro”, rekao je za Fox Business.

“Planiramo telefonski razgovor na visokoj razini s Kinom sljedećeg tjedna”, reagirao je izvor iz Trumpove administra­cije. Kina je upozorila u četvrtak da neće potpisati nikakav trgovinski sporazum sa Sjedinjeni­m Državama ako on neće sadržavati potpuno ukidanje carina koje je uvela Trumpova administra­cija na kineske proizvode.

Ekipe dviju najvećih gospodarsk­ih sila svijeta održavaju stalnu komunikaci­ju, rekao je na konferenci­ji za novinare Gao Feng, glasnogovo­rnik ministarst­va trgovine.

 ?? REUTERS ?? Donald Trump
REUTERS Donald Trump

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia