Poslovni Dnevnik

Budva briše Đukanoviće­ve vile iz urbanistič­kog plana

Predsjedni­ku Crne Gore bit će zabranjena gradnja luksuznih stambenih objekata na zemljištu od 20 tisuća kvadrata

-

Milo Đukanović, predsjedni­k Crne Gore, neće moći graditi na zemljištu od 20.000 četvornih metara na samom ulazu u Budvu koje je u vlasništvu njegove kompanije Global Montenegro, ako Gradska skupština stavi izvan snage Detaljni urbanistič­ki plan (DUP) Potkošljun.

Krsto Radović, predsjedni­k Skupštine općine, prihvatio je prijedlog vijećničko­g kluba DF-a i na dnevni red skupštinsk­og zasjedanja, zakazanog za 22. srpnja, uvrstio i odluku o stavljanju izvan snage planskog dokumenta. Riječ je o planu koji je donesen prije 11 godina i kojim se urbanizira jedan od najvećih građevinsk­ih prostora u Budvi cijelo

naselje ispod brda Košljun, pišu Vijesti.

U slučaju stavljanja izvan snage, na zemljišnom kompleksu koji u vlasništvu tvrtke Mila Đukanovića i njegovog poslovnog partnera i kuma Vuka Rajkovića, do donošenja novog planskog dokumenta zabranit će se gradnja i izdavanje bilo kakvih dokumenata.

Prema važećem planu, Općina je još 2008. godine Đukanoviću, samo godinu dana nakon što je kupio zemlju, ucrtala kompleks od 42 vile, koji objedinjav­a 150 apartmana. Dopuštena je izgradnja vile s najviše šest etaža, čija ukupna brutograđe­vinska površina ne smije biti veća od 27.591 kvadrata. Vile se kaskadno e spuštaju niz strminu, koju obusu hvaća zemljište.

Đukanoviće­va i Rajkovićev­a tvrtka kupila je zemljište 2007. kreditom Prve banke (u vlasništvu predsjedni­kovog brata Ace Đukanovića) od 3,1 milijun eura. Tada je osnivač tvrtke bio samo Rajković, a Đukanović je postao suvlasnik u veljači sljedeće godine. Prodaju zemljišta u Budvi Đukanović je najavio u travnju 2013. godine, ali do danas ona nije našla novog vlasnika, a na nekim web stranicama za prodaju nekretnina zemljište je nuđeno po cijeni od 14 milijuna eura, što će nakon zabrane gradnje biti teško postići. Općina je prije dvije i pol godine pripremila izmjene i dopune DUP-a Potkošljun, ali joj je Ministarst­vo održivog razvoja i turizma odbilo izdati saglasnost. To je ministarst­vo, dok ga je vodio Branimir Gvozdenovi­ć, odbilo gotovo sve planske dokumente koje je Općina Budva dostavila na suglasnost zbog “nerazumnih ucrtavanja stambenopo­slovnih i apartmansk­ih objekata”.

PRODAJU ZEMLJIŠTA U BUDVI, PROCIJENJE­NOG NA 14 MIL. EURA, ĐUKANOVIĆ JE NAJAVIO U TRAVNJU 2013. GODINE, ALI DO DANAS ONA NIJE NAŠLA NOVOG VLASNIKA

 ??  ?? Crnogorski predjsdnik i njegovi partner ranije su dobili pravo izgraditi 42 vile na ulazu u Budvu
Crnogorski predjsdnik i njegovi partner ranije su dobili pravo izgraditi 42 vile na ulazu u Budvu

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia