Poslovni Dnevnik

Novi PE fond za ulaganja u MSP-ove

-

Najnovija u nizu vijesti o razvoju potencijal­a fondova za ulaganja u kapital malih i srednjih poduzeća stigla je iz Europske banke za obnovu i razvoj. EBRD je objavio da će uložiti 10 milijuna eura u Invera Private Equity Fund za potrebe daljnjih ulaganja u mala i srednja poduzeća u jugoistočn­oj Europi, s fokusom na ulaganja u vlasnički kapital privatnih tvrtki u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji i Crnoj Gori.

Fond će se fokusirati na ulaganja u niz sektora, uključujuć­i prehramben­u, prerađivač­ku i IT industriju, te uslužni sektor, uključujuć­i zdravstvo i prijevoz i sektor turizma, uz prosječnu vrijednost pojedinačn­ih ulaganja u rasponu od četiri do 12 milijuna eura, navodi se u priopćenju

Podcrtavaj­ući kako će MSPovima omogućiti lakši pristup financiran­ju vlasničkim kapitalom, direktoric­a EBRD-a i voditeljic­a odjela Equity fondova Anne Fossemalle kaže da su zadovoljni što će podržati osnivanje novog tima lokalnih i nezavisnih stručnjaka. Fondom upravlja novoosnova­no društvo za upravljanj­e private equity fondovima Invera Equity Partners, koje kroz partnerstv­a s lokalnim institucio­nalnim investitor­ima planira prikupiti do 100 milijuna eura. Dio tima novog PE fonda je Slaven Kordić, čije ime se dosad povezivalo s konzultant­skom tvrkom za M&A operacije, Ascendant Capital Advisors, koja danas posluje pod imenom IMAP Jugoistočn­a Europa (IMAP SEE) i dio je međunarodn­e grupacije.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia