Poslovni Dnevnik

Nectar otvorio najveću plantažu organskih jabuka

Regionalni lider u proizvodnj­i voćnih sokova uložio 200.000 eura u proizvodnj­u na prvih 45 od ukupno 114 hektara

-

Kompanija Nectar, lider u preradi voća i proizvodnj­i voćnih sokova u Srbiji i regiji, otvorila je u Vladičinom Hanu najveću organsku plantažu u Srbiji s ukupno 114 hektara, priopćila je ta kompanija.

Ta investicij­a je, navode iz Nectara, još jedan veliki korak u dugogodišn­jem opredjelje­nju kompanije da proizvodi zdrave proizvode s dodanom vrijednošć­u za svoje potrošače u Srbiji i diljem svijeta.

“Danas s ponosom otvaramo najveću plantažu organskih jabuka u Srbiji na 45 hektara, a plan je da u sljedeće četiri godine zasadimo svih 114 hektara. Očekujemo da već u prvoj godini prinos bude čak 500 tona najboljih sorti organskih

jabuka. U opremu i sadnice uloženo je 200.000 eura, a u sljedeće četiri godine bit će uloženo ukupno 500.000 eura. Naše organske jabuke koristit će se za proizvodnj­u organske dječje hrane brenda Frutek, proizvodnj­u Life organskih sokova, i prvih na tržištu organskih cijeđenih sokova. Cilj je da potaknemo mlade poljoprive­dnike da se vrate na selo, da pomognemo farmerima tako što će imati siguran otkup u Hanu gdje je naša najveća tvornica za preradu voća i povrća. Samo ove godine očekuje se zapošljava­nje više od sto ljudi iz ovog kraja za berbu organske jabuke. Do sada smo u Vladičin Han uložili više od 15 mil. eura jer želimo, zajedno s državom i lokalnom samoupravo­m, revitalizi­rati ovaj kraj”, rekao je Mihailo Janković, glavni direktor Nectar grupi.

Marko Čadež, predsjedni­k Privredne komore Srbije, ocijenio je da Nectar ovom investicij­om na najbolji način doprinosi razvoju i promociji organske proizvodnj­e, boljem korištenju velikih proizvodni­h i izvoznih potencijal­a tog segmenta srpskog agrobiznis­a i stvaranju uvjeta za ekonomski rast i zapošljava­nje na jugu Srbije.

Velimir Stanojević, državni tajnik u Ministarst­vu poljoprivr­ede, izjavio je da je organska proizvodnj­a dugoročni strateški cilj države.

“Ovo je velika šansa za jug Srbije i male proizvođač­e, a Nectar je obiteljska kompanija posvećena zemlji iz koje je potekla, koja nudi siguran otkup voća posebno u ovom kraju gdje se nalazi tvornica”, rekao je Stanojević.

Kompanija Nectar nadmoćni je lider sa 22% tržišnog udjela na regionalno­m tržištu sokova.

ORGANSKE JABUKE KORISTIT ĆE SE ZA PROIZVODNJ­U DJEČJE HRANE BRENDA FRUTEK, PROIZVODNJ­U LIFE ORGANSKIH SOKOVA I CIJEĐENIH SOKOVA

 ??  ?? Kompanija očekuje da će već u prvoj godini prinos organskih jabuka iznositi 500 tona
Kompanija očekuje da će već u prvoj godini prinos organskih jabuka iznositi 500 tona

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia