Poslovni Dnevnik

Turci grade autocestu Beograd - Sarajevo kroz RS

Kompanija Tasyapi potpisala je Memorandum o razumijeva­nju s javnim poduzećem Autoputevi Republike Srpske

-

Na Jahorini je potpisan Memorandum o razumijeva­nju između JP Autoputevi Republike Srpske i kompanije Tasyapi iz Turske koja bi trebala graditi dionicu autoceste od Srbije do Sarajeva u dijelu kroz Republiku Srpsku. Riječ je o dvije trase autoceste BeogradSar­ajevo, odnosno o dionicama koje prolaze

kroz Republiku Srpsku, a koje su u nadležnost­i Autoputeva RS, objašnjava­ju Nezavisne novine.

Dušan Topić, direktor Autoputeva RS, izjavio je za Srnu da je riječ o sjevernom kraku autoceste od Beograda do Sarajeva, a to je ulaz u Rači, pokraj Bijeljine do granice Brčko distrikta, i južnom kraku koji ide od Istočnog Sarajeva do Višegrada i Vardišta. On je rekao da je Tasyapi na sličan način već potpisao ugovor u Srbiji za projektira­nje i izgradnju autoceste koja će biti financiran­a turskim kreditom.

Topić je dodao da oni već rade projektnu dokumentac­iju za autocestu od Kuzmina do Rače i za most preko Rače, a u ugovor je ušla i izgradnja mosta.

“Treba pričekati da se formalno na razini BiH pripremi i potpiše međudržavn­i sporazum sa Srbijom i onda bi se trebali utvrditi načini financiran­ja. Hoće li to biti isti uvjeti kao u Srbiji ili ne, to ćemo vidjeti”, rekao je direktor Autoputeva Republike Srpske.

 ??  ?? Projektna dokumentac­ija već se izrađuje
Projektna dokumentac­ija već se izrađuje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia