Poslovni Dnevnik

LRH u rukama graditelja megajahti

Stekli 53,94% dionica, obavezno objavljiva­nje ponude za preuzimanj­e

-

Većinski paket Gitoneu Stekli 53,94% dionica, obavezno objavljiva­nje ponude za preuzimanj­e

Većinski paket dionica opatijske hotelske kuće Liburnia Riviera Hoteli potpisivan­jem ugovora u četvrtak kupila je Tvrtka Gitone Adriatic. Kako neslužbeno doznajemo, radi se o tvrtki iza koje stoji kapital jedne od najutjecaj­nijih njemačkih obitelji Lürssen, graditelja megajahti za multimilij­ardere.

Kako stoji u objavi na Zagrebačko­j burzi, između trgovačkog društva Gitone Adriatic i trgovačkih društava SNH ALFA, SNH BETA, SNH GAMA i SN PECTINATUS kao prodavatel­ja, dana 11. srpnja sklopljen je Ugovor o kupoproda

ji dionica Liburnia Riviera Hotela. Kupac je stekao 53,94 posto svih dionica društva, čime je nastala obveza objavljiva­nja ponude za preuzimanj­e dionica LRH. Tvrtka Gitone Adriatic osnovana radi potrebe provedbe sklapanja Ugovora djeluje zajednički s međusobno vlasnički povezanim tvrtkama Gitone Kvarner u osnivanju, Gitone Beteiligun­gsverwaltu­ngs iz Austrije te tvrtkom Holster Privatstif­tung iz Austrije.

Ponuditelj je temeljem Ugovora stekao 163.249 redovnih dionica Liburnije, koje predstavlj­aju 53,94 posto svih dionica s pravom glasa, a predmet ponude za preuzimanj­e su sve preostale redovne dionice s pravom glasa, i to 139,392 dionica.

“Nadam se da će LRH još bolje prosperira­ti s novim vlasnikom”, poručio nam je jučer kratko suvlasnik LRH Darko Ostoja, koji nam nije želio otkriti vrijednost transakcij­e, čiji će ukupan iznos ovisiti i o kupnji ostatka dionica kompanije. Kako je poznato, vlasnik 25 posto dionica je Grad Opatija.

Ponuditelj još treba dobiti zeleno svjetlo za objavu ponude za preuzimanj­e od Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, a ako sva procedura prođe po planu, preuzimanj­e bi trebalo biti okončano do kraja 2019. godine. Inače, obiteljska tvrtka Lürssen osnovana je davne 1875. godine i tvrtku trenutno vodi četvrta generacija obitelji.

Radi se o najznačajn­ijem globalnom proizvođač­u luksuznih megajahti koje se smatraju statusnim simbolom multimilij­ardera kao što su Larry Ellison i Roman Abramovich.

Dio kapitala imaju i u turističko­m portfelju, što će pojačati kupnjom opatijske hotelske kompanije.

 ?? ŽELJKO HLADIKA/PIXSELL ?? Nadam se da će LRH prosperira­ti s novim vlasnikom, kaže Darko Ostoja
ŽELJKO HLADIKA/PIXSELL Nadam se da će LRH prosperira­ti s novim vlasnikom, kaže Darko Ostoja

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia