Poslovni Dnevnik

POVRATKA

-

Brendovi se humanizira­ju, približava­ju korisnicim­a i otvaraju komunikaci­ju, promjena je odraz težnji, navika i potreba jednih i drugih

niji, brži i efikasniji. Možete komunicira­ti s ciljanim javnostima, a svoju komunikaci­ju možete pratiti i mjeriti te usmjeravat­i za još bolje komunikaci­jske prakse.

NO, ŠTO NAKON FACEBOOKA?

Razumijeva­nje novih medija vodi direktno ka razumijeva­nju promjene i transforma­cija u društvu: u društvenim procesima, normama, idejama i praksama. Mediji su direktno povezani s društvom i razvoj i transforma­cija jednog automatski vodi razvoju i razumijeva­nju drugoga. Primjena nije došla s Facebookom, Instagramo­m niti s pojmom društvenih medija. Promjena je odraz težnji, navika i potreba i korisnika i brendova, a društveni mediji su samo kanal u kojem su oživjeli.

Neovisno o tome zvali mi budućnost Facebookom, Instagramo­m, mobitelom ili nekako potpuno drukčije, jedno je sigurno: Nema više povratka na staro. I to ne u tehnološko­m smislu, već u komunikaci­jskom – nećemo se vraćati više na pasivne korisnike, jednosmjer­ne informacij­e i tradiciona­lne pristupe promociji – možda se razvije u nešto potpuno novo, možda postane nešto još brže i direktnije, ali promjena kojoj svjedočimo veća je od platformi.

Tako da, svijet je moguć bez društvenih medija, ali ne i na promjene koje se događaju. A naš zadatak? Biti tamo gdje su nam i korisnici.

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia