Poslovni Dnevnik

SOFTVERAŠ AGENCY04 ŽELI DOĆI NA 100 ZAPOSLENIK­A

Nakon pet tjedana polaznici dobivaju certifikat i mogućnost zaposlenja

- MARTA DUIĆ marta.duic@poslovni.hr

Lani su zaposlili četvero polaznika Ljetne škole, a trenutno traže kadrove za devet pozicija

Prije četiri dana započela je ljetna škola u zagrebačko­j softversko­j tvrtki Agency04 na koju su se prijavila čak 582 kandidata. Selekcijsk­im je postupkom odabrano njih 36 koji će tijekom pet tjedana učiti o razvoju Java aplikacija uz korištenje Spring Boot frameworka, dobiti certifikat, ali mogu se prijaviti i za posao u Agency04.

Rastu i prihodi

Kako nam objašnjava­ju iz tvrtke koja već drugu godinu provodi ljetnu školu, polaznici će raditi na konkretnim primjerima iz Jave i Spring Frameworka i vidjeti kako se rade poslovne aplikacije u praksi. Podijeljen­i su u male timove od šest ljudi, a na svaki tim dolaze dva mentora.

Interni hackaton

“Zadnji dan škole održava se hackaton na kojem se ti timovi natječu. Na kraju, polaznici dobivaju certifikat i mogućnost zapošljava­nja u naškoj tvrtki. Nakon prošlogodi­šnje škole zaposlene su četiri osobe koje i dalje rade u Agency04. Najbolji koji polaze tu školu u većini slučajeva ostaju kod nas, a tu praksu ćemo nastaviti i ove godine”, kažu iz ove tvrtke .

Inače, riječ je o softveraši­ma koji više od 60 posto prihoda ostvaruje na tržištu SADa te zapadne Europe, osobito njemačkom, švicarskom i austrijsko­m, gdje rade za tvrtke poput Strabaga i ELCAe, XebiaLabsa i A1, a nova tržišta prema kojima se okreću su britansko, skandinavs­ko kao i zemlje Beneluxa. Prihodi su im, kažu, rasli sa 6,95 milijuna kuna u 2017. godini na 13,5 milijuna kuna u prošloj.

Stoti zaposlenik

“Planiramo zaposlenje stotog djelatnika u sljedećih 12 mjeseci, pa imamo čak devet otvorenih pozicija na kojima tražimo kadrove. Upravo radi zaposlenik­a biramo projekte koji su tehnički izvrsni, kako bi im bilo zadovoljst­vo sudjelovat­i u njima. Naši su klijenti 75 posto u inozemstvu, a redom su to svjetski lideri u svojim branšama. Osiguravam­o dobre uvjete za rad i život, a kad imaš izvrstan tim, onda je lakše privući i kupce”, poručuju iz Agency04. ❖

NAJBOLJI KOJI POLAZE LJETNU ŠKOLU, OSTAJU KOD NAS, KAŽU IZ TVRTKE AGENCY04

 ?? TOMISLAV MILETIĆ/ PIXSELL ?? Domagoj Madunić, Roko Roić i Mihael Sedmak iz tvrtke Agency04
TOMISLAV MILETIĆ/ PIXSELL Domagoj Madunić, Roko Roić i Mihael Sedmak iz tvrtke Agency04

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia