Poslovni Dnevnik

Slijedi li oporavak posrnulog šibenskog Vinoploda?

Plan restruktur­iranja sljedeći će tjedan biti predstavlj­en vjerovnici­ma, nakon toga potvrda na sudu u Zadru

-

Nakon održavanja glavne skupštine šibenskog Vinoploda na kojoj je dana podrška ulasku strateškog partnera Badela 1862, u samoj završnici je plan restruktur­iranja koji će ovih dana biti predstavlj­en vjerovnici­ma. Njihovo izjašnjava­nje predviđa se na ročištu za mjesec ili dva. Usto, s obzirom na veličinu prihoda i tržišne pozicije Vinoploda čije je poslovanje

u padu već dugi niz godina, prema internim procjenama Badela i analizama pravnih savjetnika suglasnost AZTNa u ovom slučaju nije potrebna. To znači da su aktivnosti intenzivir­ane na poticaj recentne skupštine šibenske tvrtke, pa s tim u vezi iz Badela 1862 dodatno naglašavaj­u kako će kao strateški partner “provesti restruktur­iranje i nakon dugog razdoblja krize omogućiti dugoročan oporavak poslovanja Vinoploda”.

“Plan restruktur­iranja sljedeći će tjedan biti predstavlj­en vjerovnici­ma. Budući da je Vinoplod u postupku predstečaj­ne nagodbe provedba plana i ulazak Badela 1862 moraju biti prihvaćeni od strane vjerovnika, a oni će se o tome očitovati na ročištu koje saziva Trgovački sud u Zadru koji vodi postupak. Očekujemo da će ročište biti sazvano krajem kolovoza ili početkom rujna. Tek nakon pravomoćno­sti rješenja o zaključenj­u nagodbe može započeti realizacij­a plana, dokapitali­zacija Vinoploda i poduzimanj­e svih koraka kojima se namjerava oporaviti i potom nastaviti razvijati poslovanje Vinoploda”, navode iz zagrebačke kompanije koju vodi predsjedni­k Uprave Darko Knez.

 ?? DUŠKO JARAMAZ/PIXSELL ?? Žele razvijati poslovanje dalje
DUŠKO JARAMAZ/PIXSELL Žele razvijati poslovanje dalje

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia