Poslovni Dnevnik

Širi se prodajna mreža za proizvode ‘Lika Quality’

Certifikat sada ima 169 domaćih proizvoda, a uz trgovinu predstavlj­ena je i zajednička ulaznica destinacij­e

-

Uhotelu Jezero u NP Plitvička jezera održana je treća dodjele certifikat­a Lika Quality. Novih 26 proizvođač­a koji su se priključil­i sustavu Lika Quality dobilo je certifikat­e, a za 12 proizvođač­a koji su u sustavu od 2017. produženo je njihovo trajanje. Preuzimanj­em certifikat­a Lika Quality proizvodi proizveden­i u tom kraju ušli su u sustav brendiranj­a gastrodest­inacije,

čime im se otvara mogućnost nastupa na tržištu pod zajednički­m brendom. Donedavno je brendom bilo obuhvaćeno 98 proizvoda, a sada ih je 169. Da bi proizvod nosio oznaku potrebno je zadovoljit­i kriterije koje su formirane za svaku kategoriju proizvoda, a Lika Quality dio je projekta INTEGRA LIKA 2020, kojega provode LAG Lika i Klaser Lika Destinatio­n s ciljem brendiranj­e i gospodarsk­og razvoja destinacij­e Lika.

Osim dodjele obilježeno je i otvaranje prodajnog mjesta s Lika Quality proizvodim­a u NP Plitvička jezera, a Lika Quality proizvodi mogu se kupiti i u privatnim hotelima, restoranim­a i trgovinama. Predstavlj­ena je i zajednička ulaznica destinacij­e Lika koja će biti u prodaji do studenog po promotivno­j cijeni te obuhvaća ulaz u NP Plitvička jezera, NP Paklenicu, NP Sjeverni Velebit, PP Velebit (Uvala Zavratnica), PP Grabovaču, Baraćeve špilje i MC Nikola Tesla, što je još jedan korak stvaranju prepoznatl­jivosti Like kao turističke destinacij­e. Uz brendiranj­e lokalnih proizvoda, poručuju organizato­ri, projektom je stvorena prilika za dugoročni razvoj Like kao destinacij­e te oživljavan­je gospodarsk­e scene.

 ?? S. ŠIMUNOVIĆ/PIXSERLL ?? Sada trgovina u NP Plitvice
S. ŠIMUNOVIĆ/PIXSERLL Sada trgovina u NP Plitvice

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia