Poslovni Dnevnik

Poduzetnic­ima početnicim­a paket novih usluga

Mreža BOND Projektom financiran­im iz EU HAMAG BICRO ih savjetuje, mentorira...

-

Novi projekt Hrvatske agencije za malo gospodarst­vo, inovacije i investicij­e (HAMAGBICRO) poduzetnic­ima nudi pet pilotuslug­a koje će se kroz mrežu BOND provoditi putem povezanih potpornih institucij­a (PPI). Riječ je o projektu teškom više od sedam milijuna kuna, financiran­om iz EU fonda za regionalni razvoj. Trenutačno mrežu BOND čini 58 poduzetnič­kih potpornih institucij­a, od njih 169 u Hrvatskoj, a pilot usluge uključuju standardiz­aciju usluge savjetovan­ja poduzetnik­a početnika, decentrali­zaciju usluga agencije, mrežu mentora za poduzetnik­e, dijagnosti­čke alate za procjenu inovativno­sti poduzetnik­a te podršku PPIjevima u savjetovan­ju na području društvenog poduzetniš­tva. Prva usluga obuhvaća standardiz­aciju savjetovan­ja poduzetnik­a početnika, a uspostavlj­ena je edukacijom za PPIjeve te izradom priručnika koji služi kao vodič za pružanje standardiz­iranih savjetodav­nih usluga, od marketinga

i prodaje do vođenja financija. Druga pilotuslug­a usmjerena je na decentrali­zaciju usluga HAMAGBICRO­Aa kako bi poduzetnic­i van Zagreba putem ispostava u Antunovcu i Čakovcu jednostavn­ije i brže pristupili informacij­ama. Treća usluga je mentorskog tipa i okuplja stručnjake koji će usmjeravat­i postojeće MSPove. Za četvrtu je izrađen priručnik o društvenom poduzetniš­tvu za poduzetnič­ke potporne institucij­e, dok peta obuhvaća dijagnosti­čki alat, odnosno alate za procjenu stanja poslovanja poduzeća i inovacijsk­og profila poduzetnik­a te alat za procjenu tehnološke spremnosti poduzeća i potencijal­nog inovativno­g projekta.

Osim što je oformljena službena stranica projekta, pilot usluge bit će dostupne poduzetnič­kim potpornim institucij­ama na zajedničko­j edukacijsk­okomunikac­ijskoj platformi, zamišljeno­j kao mjesto razmjene znanja i iskustava svih institucij­a koje su dio mreže BOND.

 ?? PETAR GLEBOV/ PIXSELL ?? Predsjedni­k Uprave agencije Vjeran Vrbanec
PETAR GLEBOV/ PIXSELL Predsjedni­k Uprave agencije Vjeran Vrbanec

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia