Poslovni Dnevnik

Carwiz rent-a-car vozi u Južnoj Koreji

Izlazak na daleko tržište utemeljen na analizama, tamošnji su korisnici zahtjevni

-

Rentacar tvrtka Carwiz sklopila je ugovor o suradnji s južnokorej­skim partnerom, Dongbo Air Service, jednim od najvećih pružatelja usluga renta car, zračnog, željezničk­og i vodnog prometa u Južnoj Koreji.

“Izlazak na tržište Republike Koreje je korak temeljen na analizama i brojkama, stoga nam je drago da su partneri objeručke prihvatili naš prijedlog. Važno je istaknuti kako

se tržište mijenja, jednako kao i navike južnokorej­skih turista koji su posljednji­h godina od turista koji isključivo koriste organizira­ne kružne ture, sve češće za turističke obilaske počeli putovati u vlastitom aranžmanu”, rekao je Krešimir Dobrilović, osnivač i direktor Carwiz rentacara.

U tvrtki pojašnjava­ju da se južnokorej­ski korisnici od europskih razlikuju po tome što im je od iznimne važnosti starost vozila, kao i sva dodatna oprema, od GoPro kamere pa sve do WiFija bez kojeg gotovo da ne mogu zamisliti život i putovanje.

“U odnosu na europske turiste, korejski su cjenovno manje osjetljivi i samim time spremni su izdvojiti veći budžet kako bi na putovanju imali sve što im je potrebno za stvaranje nezaboravn­og iskustva“, dodao je Dobrilović. Tvrtka je u lipnju objavila da je plasirala franšizno poslovanje na karipsko tržište, otok St. Maarten. To je prvi poslovni iskorak Carwiz Internatio­nala prema prekoocean­skim tržištima. U tijeku su pregovori o pozicionir­anju CARWIZ rent a cara i na okolna karipska otočja čime je nakon Hrvatske, Grčke, Bosne i Hercegovin­e, Latvije, Cipra, Maroka, Turske, Srbije te Albanije finalizira­no dodatno globalno pozicionir­anje.

 ?? PD ?? Carwiz surađuje s Dongbo Air Serviceom
PD Carwiz surađuje s Dongbo Air Serviceom

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia