Poslovni Dnevnik

Zaustavili gradnju turističke žičare

-

Vladan Juretić, urbanistič­kograđevin­ski inspektor iz Budve, zabranio je gradnju turističke žičare na Brajićima, jer tvrtka Zip Line Montenegro nije imala dozvolu. Juretić je potvrdio Vijestima da je donio rješenje o zabrani gradnje koje će biti uručeno investitor­u.

Kompanija Zip Line Montenegro bez ikakvih papira počela je radove na izgradnji turističke adrenalins­ke atrakcije, iako Općina nije raspisala natječaj za ustupanje lokacija. Ta turistička atrakcija predviđena je Programom privremeni­h objekata za razdoblje od 2019. do 2023. Međutim, Tajništvo za urbanizam, nakon uvida u lokacije, utvrdilo je da se nalazi u cestovnom pojasu, za šta je nadležna Direkcija za ceste, koja će odlučiti o gradnji turističke žičare.

Općina je službeno odustala od raspisivan­ja natječaja za ustupanje lokacija. Kompanija Zip Line Montenegro od samoga početka je bila zainteresi­rana za gradnju žičare jer joj je prije dvije godine lokalna uprava, nakon prosvjeda mještana, zabranila graditi turističku žičaru iznad Jaza. Iako je tvrtka izgradila betonske konstrukci­je na početnoj i krajnjoj postaji, inspektor zaštite prostora donio je rješenje o rušenju.

 ?? PD ?? Tvrtka Zip Line Montenegro počela je graditi novu turističku atrakciju bez dozvole
PD Tvrtka Zip Line Montenegro počela je graditi novu turističku atrakciju bez dozvole

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia