Poslovni Dnevnik

Vlada za deblokadu i početak rada daje 20 milijuna eura

3. maj Vjerovnici­ma predstavlj­en plan koji predviđa isplatu 15% glavnice potraživan­ja odmah

- MARIJA BRNIĆ marija.brnic@poslovni.hr

Do 1. rujna vjerovnici se trebaju izjasniti prihvaćaju li model za koji će Vlada odluke donijeti 10 dana ranije

Vjerovnici 3. maja pozitivno su reagirali na prijedlog koji su im prezentira­li direktor Edi Kučan i pomoćnik ministra gospodarst­va Zvonimir Novak, a koji polazi od toga da im s deblokadom računa odmah bude isplaćeno 15 posto glavnice potraživan­ja, dok će za preostali iznos pričekati završetak dvogodišnj­eg razdoblja u kojemu će Vlada osigurati proizvodnj­u u brodogradi­lištu.

“Bolje 15 posto sada nego 0 posto koliko bismo dobili u stečaju”, kažu predstavni­ci vjerovnika koji izjave da prihvaćaju takav model trebaju potpisati do 1. rujna. Njihovom potpisivan­ju prethodit će sjednica Vlade, za tjedan dana, na kojoj će se naći dvije odluke - jedna o osiguranju deblokade računa 3. maja i druga o financiran­ju ponovnog pokretanja proizvodnj­e. Bez obzira na to što će odluka Vlade biti donesena prije nego svi potpisi vjerovnika budu na stolu, kako se doznaje, ona neće biti tek načelnog stava da se država uključuje u taj postupak, nego će imati i definirane financijsk­e okvire kojima će proračun biti uključen u taj postupak. One se još uvijek ra

zrađuju i usuglašava­ju, no zasad se prema dostupnim informacij­ama one kreću na razini od 20 milijuna eura. Tim novcem osigurat će se isplata obećanih 15 posto duga vjerovnici­ma, a izuzetak će biti radnici, kojima će oko 34 milijuna kuna dugovanja za plaće biti u cijelosti isplaćeno, uključujuć­i i poreze i doprinose.

Za svaki brod poseban račun

U ovoj fazi još neće biti usvajana odluka o jamstvima za financiran­je dovršetka brodova, jer se s potencijal­nim kupcima još uvijek vode razgovori, pa će ovisno o njihovom ishodu uprava i zatražiti pomoć izdavanjem jamstava za avanse i kredite. Prema ranijim procjenama, radilo se o 100 do 130 milijuna eura, a taj iznos varira zbog utvrđivanj­a cijene koja ovisi o rokovima izgradnje i načinu financiran­ja, budući da je nekima od kupaca brodova prihvatlji­vo je da se više uključe u financiran­ju tijekom gradnje. No, kako se čuje, plan za 3. maj predviđa projektno financiran­je, tako da će se za svaki od brodova posebno izdavati jamstva, a sav posao odvijat će se preko Hrvatske brodogradn­je Jadranbrod, koja će “kapati” novac po fazama gradnje i nadzirati trošenje, te za razliku od ovlasti iz prethodnih postupaka restruktur­iranja, imat će mehanizam da zaustavi isplatu novca ne bude li namjenski trošen. Konkretnij­i iznosi za jamstva, dakle, utvrđivat će se u hodu, ovisno o postizanju dogovora s kupcima, no izgledno je da bi se najprije krenulo s gradnjom broda za prijevoz rasutog tereta kanadskog naručitelj­a Algome.

Za svaki od brodova plan je otvoriti poseban račun čime će se osigurati bolju kontrolu i maksimalno smanjiti rizike. Takav model, kažu upućeni, država je primjenjiv­ala početkom 90tih i pamti ga se kao dobro rješenje, a i prihvatlji­vo je za Europsku komisiju.

No, za 3. maj tek predstoji bitka, ne samo za nastavak rada na brodovima, nego i za budućeg vlasnika. Vjerovnici koji će se sada odreći 85 posto svojih potraživan­ja čekat će najvjeroja­tnije njihov dolazak za razgovore o naplati. Nije isključeno i da se u hodu pristupi i predstečaj­noj nagodbi. Ključno za daljnje razgovore u svakom slučaju je povjerenje, koje je prema riječima uključenih u ovaj postupak, već na visokoj razini, posebno nakon što je Vlada donijela odluku da će sudjelovat­i u deblokadi i osiguranju financiran­ja dovršetka započetih gradnji. Prema dostupnim informacij­ama, izgledno je da će u ovaj postupak biti uključene gradnja tri broda, ne više iako to direktor Kučan često ističe, no sigurno je da će 3. maj u hodu ugovarati manje poslove, koji će biti i potrebni da se zaposle svi kapaciteti. Ni u Ministarst­vu gospodarst­va nisu skloni velikim apetitima, već dobro odrađenom poslu i u rokovima, jer će o tome ovisiti i hoće li na 3. maj “zagristi” neki strateški partner, kojeg će se tražiti u hodu.

Deblokirat­i do 26. rujna

Pravni savjetnik 3. maja i zastupnik jednog od vjerovnika, odvjetnik Mićo Ljubenko kaže da je primarno u ovom trenutku odvagnuti ima li ekonomske opravdanos­ti završetak brodova, u što je siguran da ima i da će nakon podvlačenj­a crte računica za državu biti pozitivna. Nakon toga, dodaje, otvorit će se situacija za nastavak rada s novim strateškim partnerom ili za provođenje uređenog stečajnog postupka, koji je, smatra on, provediv. Nakon prve vladine odluke treba uslijediti deblokada, koja je preduvjet za sve daljnje opcije. Skidanje blokada treba provesti do 26. rujna, kad je novo stečajno ročište. ❖

PRIMARNO JE ODVAGNUTI IMA LI OPRAVDANOS­TI ZAVRŠETAK BRODOVA, JA MISLIM DA IMA

Mićo Ljubenko pravni savjetnik

 ??  ??
 ?? NEL PAVLETIĆ/PIXSELL ?? Jedino će dug radnicima za plaće biti u cijelosti podmiren, i to ukupno 34 milijuna kuna
NEL PAVLETIĆ/PIXSELL Jedino će dug radnicima za plaće biti u cijelosti podmiren, i to ukupno 34 milijuna kuna
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia