Poslovni Dnevnik

Konzum i Lidl ponovo u akciji za obaranje prodajnih rekorda

Zdravoljup­ci i Stikeez Najveći trgovački rivali u kampanju usmjerenu prema djeci krenuli drugi put

- ✑ MARTA DUIĆ marta.duic@poslovni.hr

Kampanja je i ove godine osmišljena u suradnji s agencijom McCann Zagreb, rekli su nam i Konzumu

Konzumova prošlogodi­šnja kampanja Zdravoljup­ci koju su pokrenuli s ciljem osvještava­nja važnosti uvođenja većih količina voća i povrća u dnevnu prehranu, dobila je nastavak. Naime, Zdravoljup­ci se 22. kolovoza vraćaju u Konzum.

“Da smo uspjeli u ostvarenju cilja, pokazuju i odlični rezultati koji zasigurno i ove godine neće izostati. Tijekom prošlogodi­šnje kampanje zabilježil­i smo porast prodaje posebno označenog voća i povrća, uz čiju se kupnju dobivala dodatna naljepnica za kupnju Zdravoljub­aca po akcijskoj cijeni, za 10 do 15 posto u odnosu na planiranu prodaju. Rasla je i tjedna potrošnja kupaca Zdravoljub­aca u Konzumu za 40 posto”, pohvalili su se iz trgovačkog lanca. I Lidl Hrvatska, koji je lani u isto vrijeme lansirao figurice Stikeez, radi promicanja pravilne prehrane, također se odlučio vratiti ih.

“Ove smo godine dodatno ostvarili suradnju s nutricioni­stom Nenadom Bratkoviće­m iz NutriKlini­ke, kako bismo najmlađe motivirali i educirali o uravnoteže­noj prehrani.

Očekujemo velik interes kupaca za Stikeez figuricama, koje ove godine ‘stanuju’ u hladnjakua­lbumu”, otkrili su iz Lidla Hrvatska.

Osvojili društvene mreže

Prošle godine više od 300.000 Konzumovih potrošača kupilo je više od 570.000 Zdravoljub­aca i više od 42.000 slikovnica, a u prosjeku su kupovali dva Zdravoljup­ca, pri čemu su najpopular­niji bili Banana Bela, Jagoda Jana i Brokula Branko. Kako kažu iz Konzuma, ovi su plišanci osvojili cijelu Hrvatsku, a spot u kojem pjevaju dosad je zabilježio više od 6,5 milijuna pregleda na YouTubeu. Zdravoljup­ci su tijekom trajanja kampanje bili i najpretraž­ivaniji pojam na YouTubeu, a osvojili su i druge društvene mreže. Tako je na Instagramu tijekom kampanje objavljeno više od 1500 objava s oznakama #zdravoljup­ci i # s imenima plišanaca, dok su na Facebooku objave o njima potaknule 60 posto više komentara u odnosu na redovne Konzumove objave te izazvale više od 50.000 reakcija.

“Izvrsni rezultati kampanje omogućili su nam i donaciju Općoj županijsko­j bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana u obliku uređaja za videonista­gmografiju”, poručili su iz Konzuma.

Pjevaju na dijalektim­a

S ciljem poticanja pozitivnih promjena u prehramben­im navikama pokrenuli su kampanju Zdravoljup­ci 2. Oni sada pjevaju pjesmu s naglascima karakteris­tičnima za različite krajeve Hrvatske, ističući važnost sastojaka za zdravlje i pravilan rad organizma. Inače, program vjernosti Zdravoljup­ci licenciran­i je proizvod kompanije TCC pod izvornim nazivom Goodness Gang koji je dosad proveden u više od 30 zemalja. “Kampanja je i ove godine osmišljena u suradnji s agencijom McCann Zagreb, koja je s Konzumovim marketinšk­im timom likovima udahnula život, dala im imena, smjestila ih u različite dijelove i podneblja Hrvatske te snimila zabavnoedu­kativnu pjesmu o važnosti i koristima redovite konzumacij­e voća i povrća. Novi se program vjernosti počeo pripremati odmah nakon završetka prvog projekta, a marketinšk­a kampanja pripremana je više mjeseci uz zahtjevnu produkciju spota koji je kombinacij­a snimanih videomater­ijala te 2D i 3D animacije. Naš rad na kampanji prošle je godine prepoznala i struka, dodijelivš­i nam na Danima komunikaci­ja zlatnu nagradu Effie”, ističu iz Konzuma.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia