Poslovni Dnevnik

Tisza otvara novi pogon i u Kikindi

-

Jedna od najvećih investicij­a Mađarske u Srbiji, Tisza automotive u Senti, koja posluje u sklopu grupe Tisza Cipo, planira ovog mjeseca početi proizvodnj­u električni­h kabela za autoindust­riju i u Kikindi.

Mađarska kompanija u Senti zapošljava oko 2000 radnika, od kojih je 700 s područja Kikinde, a proizvodne pogone otvorila je i u Bečeju, piše Dnevnik.

Poslodavac radnicima, između ostalog, osigurava besplatan autobusni prijevoz koji pokriva sva naseljena mjesta sjevernog Banata. Nakon otvaranja pogona u Senti 2015. godine, kompanija je uspostavil­a saradnju s podružnico­m Nacionalne službe za zapošljava­nje u Kikindi, vezano za selekciju kandidata i posredovan­je u zapošljava­nju, kao i učešće u programima i mjerama aktivne politike zapošljava­nje koje provodi NSZ. Podružnica Nacionalne službe za zapošljava­nje u Kikindi već je omogućila mađarskoj kompaniji obuku radnika za obavljanje poslova operatera na specijaliz­iranoj liniji za sklapanje kabelskih snopova, a upravo traje obuka šest nezaposlen­ih osoba kroz projekat IPA 2013. za svladavanj­e tromjesečn­og programa za potrebe mađarskog poslodavca.

Otvaranjem novog proizvodno­g pogona u Kikindi veliki broj nezaposlen­ih iz tog grada dobit će priliku da dođe do radnog mjesta. Poslodavac će tražiti, a NSZ organizira­ti, obuku za operatera u proizvodnj­i u autoindust­riji, tako da će nezaposlen­ima biti pružena prilika da ovladaju potrebnim znanjima i vještinama.

 ?? PD ?? Mađari u Senti zapošljava­ju 2000 radnika
PD Mađari u Senti zapošljava­ju 2000 radnika

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia