Poslovni Dnevnik

Stručnjaci, ali i sami studenti o ‘brain drainu’

Na ZŠEM-u okupljanje 150 studenata, ekonomista i predstavni­ka tvrtki

-

Kobni trend odljeva mozgova bit će glavna tema prve konferenci­je pod nazivom “Ljetni susret UHSIja”, koju organizira Udruga hrvatskih studenata u inozemstvu (UHSI). U pitanju je jedina studentska udruga koja povezuje hrvatske studente u inozemstvu, a konferenci­ja će se 22. i 23. kolovoza održati na zagrebačko­m ZŠEMu. Događaj besplatan besplatna za sudionike okupit će oko 150

studenata, srednjoško­laca i uglednih predavača, ali i predstavni­ka hrvatskih tvrtki.

Tematski je podijeljen­a u četiri panela koje će voditi stručnjaci iz područja ekonomije, medicine, konzalting­a, inženjerst­va poput Jasne Čapo, Dejana Kovača, Tomislava Cara, Dine Dogana i mnogih drugih.

Uz panel rasprave, sudionici konferenci­je imat će priliku prisustvov­ati i na četiri radionice koje će održati predstavni­ci velikih hrvatskih tvrtki, a jedna od radionica bit će posvećena izradi životopisa i motivacijs­kih pisama – neophodnih alata za upis na strani fakultet, studentsku razmjenu ili prijavu za posao.

Ostale radionice tiču se strojarstv­a, ljudskih resursa i investicij­skog bankarstva. Inače, UHSI djeluje tek godinu dana, ali ima 200ak članova iz 30 zemalja svijeta.

 ?? PD ?? Gost je i osnivač Infinuma Tomislav Car
PD Gost je i osnivač Infinuma Tomislav Car

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia