Poslovni Dnevnik

Potencijal­ni investitor­i izborili duži rok

Ponude za gradnju turističke zone ipak do 1. listopada, zainteresi­ranih je više

-

Za dva tjedna predviđeno je bilo otvaranje ponuda koje se prikuplja za gradnju turističke zone Hidrobaza u Štinjanu, no Ministarst­vo državne imovine jučer je objavilo da prolongira prvotno određeni rok za mjesec i pol, na 1. listopada. Kako se čuje iz Ministarst­va turizma, rok je proliongir­an na zahtjev potencijal­nih ponuditelj­a, a navodno nije riječ samo o jednome. Za tu lokaciju desetljeće i pol se neuspješno

tragalo za investitor­om, a natječajem otvorenim u lipnju na oko 281 tisuću četvornih metara traži se ulagač za destinacij­u namijenjen­oj gostima dubljeg džepa. Urbanistič­kim planom predviđena je gradnja ugostitelj­sko-turistički­h objekata s kapaciteto­m od oko 1200 kreveta i u kategoriji od najmanje 4 zvjezdice, te izgradnja sportskore­kreacijski­h sadržaja. Pravo građenja s najboljim ponuditelj­em potpisat će se na 50 godina, a za izbor će presudna biti visina naknade, te u slučaju više identičnih ponuda veći broj kreveta u hotelima.

Povjerenst­vo za ocjenu ponuda, ne bude li novih produljenj­a rokova, rang listu trebao utvrditi 60 dana nakon otvaranja, što znači da bi pred Vladom, koja će u odabiru imati zadnju riječ, ova točka na dnevnom redu naći u prosincu.

 ?? D. MARUŠIĆ/PIXSELL ?? Ugovor će se potpisati na 50 godina
D. MARUŠIĆ/PIXSELL Ugovor će se potpisati na 50 godina

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia