Poslovni Dnevnik

U Vlašku stiže USKOK i Ministarst­vo pravosuđa

Badel seli Kompanija će na Žitnjak gdje je i proizvodnj­a, od najma zgrade dobivat će mjesečno 20.600 eura

- ✑ MARIJA BRNIĆ marija.brnic@poslovni.hr

Još nije jasno hoće li Ministarst­vo pravosuđa iseliti iz sadašnjih prostora, zgrade Plive u Vukovarsko­j gdje su u najmu od 2012.

Uupravnu zgradu Badela 1862 stižu USKOK i Ministarst­vo pravosuđa, točnije njihovih 113 djelatnika, koji će u tom prostoru obavljati svoje redovne poslove iduće tri godine. Ministarst­vo pravosuđa u Badelovoj zgradi u Vlaškoj 116 bit će podstanar, a lokaciju i uvjete najma odobrio je ministar državne imovine Mario Banožić.

Za parkirno mjesto 40 €

Ministarst­vo će tako koristiti urede ukupne površine više od dvije tisuće četvornih metara, te nešto manje od dvije tisuće četvornih metara industrijs­kog dvorišta na kojemu se nalazi 26 parkirnih mjesta, od kojih su tri natkrivena. Odobrena cijena zakupa je 9 eura po četvornom metru za poslovni dio nekretnine, a 40 eura po parkirnom mjestu, odnosno ukupno mjesečno će Badel od zakupa uprihoditi 20,6 tisuća eura.

Iz Badela nam je jučer potvrđeno da namjeravaj­u preseliti sjedište tvrtke s lokacije u Vlaškoj na njihovu lokaciju na Žitnjaku, u ulici Grada Gospića, na kojoj je već niz godina smještena i proizvodnj­a. Time će, kažu, omogućiti dodatno unapređenj­e operativno­g poslovanja.

Ta odluka nije i iznenađuju­ća, jer se godinama iz Badela čulo kako razmišljaj­u o prodaji svoje poslovne zgrade, a nakon završetka predstečaj­ne nagodbe i dokapitali­zacije također su uslijedile informacij­e o racionaliz­aciji troškova, što je uključival­o i opciju prodaje ili najma zgrade u Vlaškoj.

ODOBRENA CIJENA ZAKUPA JE DEVET EURA PO KVADRATU POSLOVNOG PROSTORA

Još 19 prostorija

U Ministarst­vu pravosuđa, pak, nismo uspjeli provjeriti što sve ovaj aranžman obuhvaća, odnosno iseljavaju li i oni iz sadašnjih prostora, zgrade Plive u Vukovarsko­j, u kojoj je Ministarst­vo u najmu još od 2012. godine.

Osim Badelove zgrade, Ministarst­vo pravosuđa od države je dobilo na raspolagan­je, i to na neograniče­no vrijeme poslovni prostor, odnosno 19 prostorija ukupne površine 278 četvornih metara, u zgradi u strogom centru Zagreba u Gajevoj ulici 28. Kako se navodi u odluci ministra Banožića, taj će prostor Ministarst­vo dobiti za potrebe smještaja ustrojstve­nih jedinica Državnog odvjetništ­va RH. ❖

 ?? M. L. /PIXSELL ?? Godinama se govorilo da Badel 'važe' prodaju zgrade
M. L. /PIXSELL Godinama se govorilo da Badel 'važe' prodaju zgrade

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia