Poslovni Dnevnik

STAMBENE SUBVENCIJE

I službeno startala treća runda prijava za zajmove koje sufinancir­a država, trajat će tri tjedna

-

VEĆA GUŽVA OD LANJSKE, ALI ‘TANJA’ NASPRAM DEBIJA 2017.

Ujutarnjim satima prvog dana službenog tzaprimanj­a zahtjeva za subvencion­iranje stambenih kredita gužva je u nadležnoj Agenciji za pravni promet i posredovan­je nekretnina­ma (APN) bila znatno veća od lanjske, ali “mršavija” od one 2017. kada su prvi put krenule ovakve državne potpore. Kroz jutro su jučer kolali neslužbeni podaci o oko 200 zahtjeva

građana koje su APNu dostavile banke, no budući da su iz nekih od njih, poput Hrvatske poštanske banke, uoči službenog starta roka za zaprimanje prijava stizale vijesti o velikom interesu građana, pravo stanje znat će se tek pri završetku procesa.

Usporedbe radi, naveli su jučer iz Hine, prošle godine je prvog jutra predano oko 60 zahtjeva, dok su 2017. u prvih sat vremena banke predale više od 900 zahtjeva.

“Ovaj krug će biti otvoren tri tjedna i svi koji se prijave i imaju kompletira­nu dokumentac­iju dobit će subvenciju”, ponovio je jučer ministar graditeljs­tva Predrag Štromar koji je u APNu jučer simbolično doržao press konferenci­ju kako bi još jednom podsjetio na najvažnije informacij­e o državnim stambenim subvencija­ma. Među najvažniji­ma je tako i ona da tko god ne prođe na aktualnom natječaju, priliku opet ima u ožujku, a potom opet u rujnu iduće godine. U protekle dvije godine primjene zakona o subvencion­iranju stambenih kredita ukupno je odobreno 5300 zahtjeva, a u obiteljima koje su tako riješile stambeno pitanje u tom razdoblju rođeno je više od 800 djece.

 ?? M. PRPIĆ/PIXSELL ?? Zahtjevi predani APN-u
M. PRPIĆ/PIXSELL Zahtjevi predani APN-u

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia