Poslovni Dnevnik

Priboj prvi dobiva toplanu na biomasu

-

Priboj će biti prvi grad, od dvanaest u Srbiji, koji će dobiti toplanu na biomasu, javlja eKapija. Radovi na izgradnji nove toplane na biomasu i lako lož ulje trebaju početi na proljeće sljedeće godine, rekao je Saša Vasilić, zamjenik predsjedni­ka Općine.

Svi korisnici koji su se grijali na mazut prijeći će nakon izgradnje toplane na grijanje drvenom sječkom, a rok za završetak radova je 2022. godina. Međunarodn­i natječaj za izvođača radova bit će raspisan krajem ovog ili početkom sljedećeg mjeseca. Nova toplana nalazit će se u jugozadnom dijelu grada u naselju Novi Priboj. Projektant toplane je tvrtka Ensol iz Beograda, navodi se u urbanistič­kom projeku koji je na javnom uvidu do 16. rujna.

Toplana u Priboju gradi se u sklopu projekta Ministarst­va rudarstva i energetike “Poticanje korištenja obnovljivi­h izvora energije – razvoj tržišta biomase”, čiji je cilj da što više gradskih toplana u Srbiji prijeđe s fosilnih energenata na korišćenje biomase ili termalne energije kao energenta.

 ??  ?? Plan je da dvanaest srpskih gradova prijeđe s fosilnih goriva na korištenje biomase
Plan je da dvanaest srpskih gradova prijeđe s fosilnih goriva na korištenje biomase

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia