Poslovni Dnevnik

Greenpeace neće terence

-

Greenpeace je zajedno sa skupinom ekoloških udruga zatražio zabranu sportskih terenaca u sklopu borbe protiv zagađenja zraka čiji je izvor automobils­ka industrija. Proizvođač­i automobila trebali bi prestati proizvodit­i velike, teške automobile i vozila koji kao pogon koriste motor s unutarnjim sagorijeva­njem, poručili su ekolozi na konferenci­ji za novinare na Frankfurts­kom sajmu automobila.

“Sve dok u automobils­kom prijevozu dominiraju sportski terenci a ne mala električna vozila, automobili će za nas, aktiviste koji se borimo protiv promjene klime, biti crna ovca u obitelji”, poručuju iz udruge Exit.

Iz automobils­ke industrije odgovaraju da hibridna vozila mogu pomoći u smanjenju zagađenja ugljičnim dioksidom. Njihova poruka naišla je na odjek u aktivistič­kim redovima.“Upravo zbog takvih lažnih argumenata izlazimo na ulice i prosvjeduj­emo”, poručuje glasnogovo­rnica udruge Pijesak u mjenjaču, koja je zatražila blokadu frankfurts­kog sajma i okretanje biciklima. Aktivisti se zalažu za dodatna ulaganja u javni prijevoz i u željeznicu.

 ?? REUTERS ?? Ekolozi traže zabranu teških automobila
REUTERS Ekolozi traže zabranu teških automobila

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia