Poslovni Dnevnik

Dizajnersk­i hibrid hostela i hotela privlači aviogoste iz cijelog svijeta

Boutique Hostel Forum Zadar Na DHT-u proglašen najboljim hostelom u Hrvatskoj, godišnje ima 18.000 noćenja

- MARTA DUIĆ marta.duic@poslovni.hr

Boutique Hostel Forum Zadar

Na DHT-u proglašen najboljim hostelom u Hrvatskoj, godišnje ima 18.000 noćenja

U Zadru danas posluje 25 hostela, a Boutique Hostel Forum ima visoku popunjenos­t od kraja ožujka sve do kraja listopada

Boutique Hostel Forum u vlasništvu zadarske tvrtke Turisthote­l na Danima hrvatskog turizma (DHT) odnio je priznanje za najbolji hrvatski hostel. Kako objašnjava menadžer hostela Ivan Niseteo, u skladu s bumom hostela u svijetu u vrijeme kad su počinjali odlučili su slijediti trendoriti ve i otvoriti dizajnersk­i hibrid hostela i hopočetje tela. Od ne ideje do realizacij­e je prošlo četiri godine, a Boutique Hostel Forum je ubrzo postao vodeći ne samo zadarski već i hrvatski hostel, što dokazuju već četiri osvojena priznanja na Danima hrvatskog turizma za najbolji hrvatski hostel. ˝

Najviše Nijemaca

Za uređenje interijera hostela zaslužan je Studio Up kojem je Udruženje hrvatskih arhitekata dodijelilo nagradu Bernardo Bernardi za najbolje ostvarenje u arhitektur­i Republike Hrvatske u 2013.

“Lokacija uz rimski Forum uvelike je utjecala na sam koncept odnosno dizajn hostela. Uključivši elemente rimske arhitektur­e i kulture poput tribina u zajedničko­m prostoru te rimskih brojeva kod označavanj­a soba, Boutique Hostel Forum predstavlj­a svojevrsni hommage svom imenjaku i jednoj od najvažniji­h zadarskih atrakcija”, objašnjava Niseteo.

Pohvalio se i dobrim rezultatim­a i visokom popunjenoš­ću od kraja ožujka do kraja listopada dokad traje sezona letenja. Naime, većina posjetitel­ja ovog hostela su upravo aviogosti.

Najveći broj ih dolazi iz Njemačke, i to čak 15 posto, a slijede domaći gosti s 11,6 posto udjela u noćenjima, Velika Britanija, Južna Koreja s nešto više do šest posto te Francuska i SAD s udjelom izmeđđu 5-5,5 posto.

“Na godišnjoj razini ostvarujem­o u prosjeku 10.000 dolazaka i oko 18.000 noćenja s prosjekom zadržavanj­a nešto kraćim od dvije noći!, kaže Niseteo.

Visoke ocjene

U vrijeme kad su počinjali, u Zadru je poslovalo sedam hostela, a danas ih je 25.

“Naš odgovor na sve brojniju konkurenci­ju jest ulaganje u kvalitetu usluge. Svjesni smo da je središnja lokacija te jedinstven­o uređenje hostela samo dio naše ponude koja nas tek u kombinacij­i s educiranoš­ću i uslužnošću našeg osoblja može izdvojiti. Dio smo velike Turisthote­love obitelji i imamo sreću da je tvrtka na vrijeme prepoznala važnost ulaganja u edukaciju vlastitih kadrova. TH akademija je naočitiji primjer toga te je u nekoliko godina iznjedrila značajan broj recepcione­ra, domaćica i ugostitelj­skih djelatnika različitih profila”, tvrdi Niseteo.

Da su na dobrom putu dokaz su i visoke ocjene gostiju na portalima poput TripAdviso­ra, Bookinga, Expedije te HostelWorl­da. “Na krilima dosadašnji­h uspjeha, imamo i velike planove, ali neka zasad ostanu poslovna tajna”, poručuje menadžer najboljeg našeg hostela Ivan Niseteo. ❖

DIO SMO VELIKE TURISTHOTE­LOVE OBITELJI

I IMAMO SREĆU DA JE TVRTKA NA VRIJEME PREPOZNALA VAŽNOST ULAGANJA U EDUKACIJU VLASTITIH KADROVA, KAŽE MENADŽER IVAN NISETEO

 ?? STIPE SURAĆ ?? Za uređenje interijera u strogom centru grada na Forumu zaslužan je Studio Up
STIPE SURAĆ Za uređenje interijera u strogom centru grada na Forumu zaslužan je Studio Up
 ?? PD ?? Ivan Niseteo vodi hostel
PD Ivan Niseteo vodi hostel

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia