Poslovni Dnevnik

REGIJA AUTOCESTA OD BEOGRADA DO SARAJEVA IMAT ĆE OBLIK PRSTENA

Infrastruk­tura Počela gradnja prve suvremene prometnice koja povezuje Srbiju i BiH

-

Buduća autocesta gradit će se u dva pravca, BijeljinaS­rijemska Rača-Kuzmin, te Požega u Srbiji do Kotromana, na granici s Bosnom i Hercegovin­om

Autocesta od Beograda do Sarajeva prva je autocesta koji će izravno povezati Srbiju i BiH, odnosno Republiku Srpsku, a od velikog je značaja i za povezivanj­e u regiji. U utorak poslijepod­ne predsjedni­ci Srbije i Turske Aleksandar Vučić i Recep Tayyp Erdogan u Srijemskoj Rači, na zapadu Srbije, označili su početak radova na izgradnji te autoceste.

Buduća prometnica gradit će se u dva pravca, BijeljinaS­rijemska RačaKuzmin, te Požega u Srbiji do Kotromana, na granici s BiH, te će imati oblik prstena.

Izuzetno zahtjevan projekt

Prva dionica koju će graditi turska kompanija Tasyap, od Kuzmina do Srijemske Rače, duga je oko 18 kilometara, a procijenje­no je da će stajati oko 250 milijuna eura.

Ukupna vrijednost izgradnje obje dionice na području Srbije iznosi oko 1,05 milijarde eera, od čega je oko 250 milijuna eura vrijednost dionice Srijemska RačaKuzmin, a oko 830 milijuna eura dionica PožegaKotr­oman. Turski predsjedni­k je ranije rekao da je autocesta SarajevoBe­ograd izuzetno zahtjevan projekt zbog geografsko­g položaja, te da je procijenje­na vrijednost nešto veća od tri milijarde eura. Gradnju prometnice između dva glavna grada, udaljene oko 300 kilometara, financirat će Turska.

Radovi na autocesti BeogradSar­ajevo službeno su počeli krajem kolovoza otvaranjem gradilišta na dionici Sremska RačaKuzmin, a rok za izgradnju je dvije i pol godine. Na putu iz Srbije prema BiH, kroz naseljena mjesta Kuzmin, Bosut i Srijemsku Raču dnevno prođe nekoliko tisuća vozila. Dionica Srijemska RačaKuzmin, dužine oko 18 kilometara, projektira­na je kao klasična autocesta s dvije vozne i jednom zaustavnom trakom za svaki smjer, za brzinu od 130 kilometara na sat. Bit će dio buduće autoceste prema Bijeljini. Početak nove prometnice predviđen je u blizini postojeće tzv. denivelira­nog križanja Kuzmin, gdje će biti povezana s autocestom BeogradZag­reb, a ići će do postojećeg graničnog prijelaza kod Srijemske Rače. Glavni objekt na trasi autocestea je most preko Save kod Srijemske Rače, čija je dužina oko 1,3 kilometra. Osim mosta, predviđena je i gradnja novog graničnog prijelaza.

Velika razvojna šansa

Drugi pravac, dionica PožegaUžic­eKotroman (granica s BiH), dužine oko 60 kilometara, s Koridorom 11 povezuje se u Požegi, a od Požege preko Moravskog koridora (E761) trebao bi se u Pojatama povezati s Koridorom 10.

Korist od nove autoceste očekuju mnogi, prije svega u Bijeljini. Mićo Mićić, gradonačel­nik Bijeljine, rekao je da je da je ta autocesta velika razvojna šansa i za Bijeljinu i Semberiju, ali i cijeli sjeveroist­očni dio Republike Srpske i BiH. “Nova prometnica će nas povezati s velikim tržištima i bit će naš dodatni adut za privlačenj­a investicij­a, otvaranju radnih mjesta i zadržavanj­u stanovništ­va”, rekao je Mićić.

 ??  ?? Gradnju financira Turska, a radove izvodi turska tvrtka Tasyap
Gradnju financira Turska, a radove izvodi turska tvrtka Tasyap

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia