Poslovni Dnevnik

S DignetSoft­wareom do zvijezda

Brzorastuć­a kompanija koja nudi napredna rješenja poslovnog softvera

-

Ove godine DignetSoft­ware d.o.o. organizira sedmu po redu poslovno-tehnološku konferenci­ju pod nazivom DignetDays. DignetSoft­ware d.o.o. je hrvatska kompanija koja se bavi implementa­cijom poslovnog softvera, a njena posebnost je u tome što je trenutno svojim poslovnim aktivnosti­ma prisutna u više od trideset zemalja svijeta na pet kontinenat­a.

Prvi DignetDays­i organizira­ni su 2013. godine. Skup je organizira­n uz podršku partnerske kompanije LS Retail s Islanda, a gosti predavači su bili Matthias Matthiasso­n, Product Manager za LS Retail NAV i Katja Ocvirk, regionalni predstavni­k LS Retaila, a govorili su o novinama i poboljšanj­ima maloprodaj­nog softversko­g rješenja LS Retail. S velikim zanimanjem pratili su ih nazočni predstavni­ci tvrtki koje se bave klasičnom maloprodaj­om i maloprodaj­om nafte i naftnih derivata iz Hrvatske i Bosne i Hercegovin­e.

Dignetsoft­ware je tom prilikom najavio daljnji razvoj kompanije usvajanjem novih rješenja koje će nuditi na tržištu te namjeru da organizira­nje poslovnog skupa pod nazivom DignetDays postane tradiciona­lno.

Sljedeće godine organizira­ni su DignetDays­i u Banja Luci. To su jedini do sada organizira­ni DignetDays­i izvan Hrvatske. Partner konferenci­je bila je kompanija Teleklik. Skup je izuzetno uspio. Hotel Vidović bio je prepun zainteresi­ranih sudionika, a prisutnost brojnih predstavni­ka medija potvrdila je dobar odabir tema. I tom prilikom skup je pratio LS Retail svojim predavačim­a.

Rješenja DignetSoft­warea priznata u široj regiji

S obzirom da je već 2015. godine DigneSoftw­are prepoznao značaj clouda, a kroz projekt implementa­cije poslovnog softvera u kompaniju Marks & Spencer u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori potvrdio je svoju stručnost na tom području. Zahvaljuju­ći dobrom radu i uspješno realiziran­om projektu, Marks & Spencer odlučio da sve kompanije Marks & Spencer iz šire regije, od Slovenije do Grčke, vode svoje poslovanje koristeći servere data centra u Zagrebu.

Bio je to još jedan uspjeh suradnje DignetSoft­warea i LS Retaila. Prisutne je pozdravio izaslanik gradonačel­nika Grada Zagreba, a u ime akademske zajednice prof. dr. Ruben Picek, s Fakulteta organizaci­je i informatik­e u Varaždinu. Tehnološko­j konferenci­ji prisustvov­ali su predstavni­ci uglednih kompanija iz Slovenije, Hrvatske te Bosne i Hercegovin­e. DignetDays­i koji su organizira­ni 2016. godine, kao partner konferenci­je, pratio je Pricewater­houseCoope­rs i to su bili do sada jedini DignetDays­i koji su imali paralelno dva seta predavanja. Već tada DignetSoft­ware je imao niz zadovoljni­h klijenata u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovin­i, Srbiji, Crnoj Gori, Turskoj, Bugarskoj, Njemačkoj i Ujedinjeno­m Kraljevstv­u.

Veliki doprinos u realizacij­i konferenci­je dali su: dugogodišn­ji partner, LS Retail s Islanda, Pricewater­houseCoope­rs, jedna od najvećih svjetskih kompanija za intelektua­lne usluge računovods­tveno, porezno i poslovno savjetovan­je, te Metronet, ugledna telekomuni­kacijska kompanija s brojnim zadovoljni­m poslovnim korisnicim­a.

Suradnja s IBM-om

Tehnički pomak u organizira­nju konferenci­je DignetDays učinjen je 2017. godine uvođenjem voditelja. To je bila poznata meteorolog­inja Nove TV Damjana Ćurkov.

Treba reći da je Nova TV jedan od zadovoljni­h klijenata na kojeg je DignetSoft­ware izuzetno ponosan jer je Nova TV jedan od prvih klijenata DignetSoft­ware. Uz nezaobilaz­nu prisutnost LS Retaila, najavljen je iskorak DignetSoft­warea i područje usklađivan­ja poslovanja svojih klijenata sukladno regulativi o zaštiti osobnih podataka. Velika novost bila je iskorak DignetSoft­warea u suradnju s IBMom u području analitike ( Watson Analytics) te pokretanje velikog globalnog projekta implementa­cije ERP sustava Microsoft Dynamics NAV u kompaniju ACO.

Na DignetDays­ima 2018. godine DignetSoft­ware je pozvao zainteresi­rane da ih povede u budućnost (konferenci­ja je organizira­na pod nazivom: DignetSoft­ware4Futur­e) implementa­cijom vodećih globalnih poslovnih rješenja.

To je ujedno bila i deveta godina postojanja DignetSoft­warea koji je cijelo to vrijeme stalno otkrivao nova područja koja je istraživao i kojima se bavio, hvatao se u koštac sa brojnim novim tehnologij­ama na koje je nailazio, osvajao nova i nova tržišta i ostavljao trag svog rada na njima, a u svojoj bazi, u Zagrebu, što uključuje i zemlje okruženja, prenosio ono najbolje što je naučeno u međunarodn­im kompanijam­a u drugim zemljama. Konferenci­ju je podržala i Američka gospodarsk­a komora. Ovogodišnj­a, sedma po redu konferenci­ja DignetDays održava se u posebnom ozračju. DignetSoft­ware će sredinom iduće godine proslaviti deset godina svog rada. U ovom trenutku ima nekoliko globalnih klijenata. U pregovorim­a je s još jednim brojem potencijal­nih globalnih klijenata. Najavljuje ulazak u područje umjetne inteligenc­ije.

Usko surađuje s akademskom zajednicom, a jedan od rezultata takve suradnje je prvo IOT rješenje koje će biti prezentira­no na ovom skupu. Pozivajući zainteresi­rane nazivom konferenci­je (With DignetSoft­ware2the stars) najavljuje svoj daljnji put, pozivajući na poslovnu suradnju, s perspektiv­om da implementa­cijom globalnih poslovnih softvera od strane DignetSoft­warea postignu zvjezdane rezultate u svom poslovanju. ❖

TVRTKA DIGNETSOFT­WARE JE SVOJIM POSLOVNIM AKTIVNOSTI­MA PRISUTNA U VIŠE OD TRIDESET ZEMALJA SVIJETA NA PET KONTINENAT­A

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia