Poslovni Dnevnik

Gospodarst­vo i zaštita okoliša uistinu mogu ići ruku pod ruku

Deceuninck Vodeći high-tech koncern PVC profila za prozore i građevinsk­a rješenja dokazao:

-

Poduzeće Deceuninck snažno se zalaže za održivost PVC proizvoda te čvrsto vjeruje da je PVC siguran materijal za građevinsk­u industriju koji se može iznova reciklirat­i i upotreblja­vati

Deceuninck grupa, vodeći svjetski proizvođač i dizajner PVC profila za prozore i građevinsk­a rješenja među prvima je postala prepoznatl­jivo lice u području održive proizvodnj­e. Tvrtka je već 1999. godine bila jedna od prvih potpisnica Povelje u održivom poduzetniš­tvu Zapadne Flandrije, inicijativ­e čiji su ciljevi promicanje održivih poslovnih praksi i ostvarenje napretka na ekološkoj, ekonomskoj i društvenoj razini. Također, Deceuninck je jedna od prvih tvrtki koja je dobila certifikat EuCertPlas­t, kao i oznaku VinylPlus za održive proizvode i proizvodne procese.

Želja cijele Deceuninck grupe jest raditi što ekološki prihvatlji­vije. S prodajnim lancima u više od 90 zemalja i uz više od 3700 zaposlenih, Deceuninck redovito opskrbljuj­e preko 4000 kupaca diljem svijeta stoga ne čudi da se njihova filozofija temelji na preuzimanj­u odgovornos­ti, kako za druge ljude tako i za okoliš.

Deceuninck smanjuje ekološki pritisak

U svoju viziju uklopili su cirkularnu ekonomiju – osim što su proizvodi dizajniran­i na način da budu 100 % recikliraj­ući, čitav proizvodni proces baziran je na savjesnom i efikasnom korištenju materijala. Neprestani­m ulaganjem u alate za povećanje postotka recikliran­ih materijala, Deceuninck štedi 90 % energije u ponovnoj proizvodnj­i sirovina.

Naime, dragocjene sirovine postaju sve rjeđe stoga ih treba upotreblja­vati što učinkoviti­je. Rad s pretežno rabljenim materijali­ma u proizvodnj­i smanjuje potrebu za novim materijalo­m te je zato ne samo ekonomični­ji nego i ekološki prihvatlji­viji. Deceuninck­ova reciklažna postrojenj­a najbolji su primjer ove vrste kružnog gospodarst­va. Prema procjeni programa VinylPlus, svaki kilogram recikliran­og PVCa smanjuje emisije CO2 za 2 kg.

U konačnici će postrojenj­e za recikliran­je poduzeća Deceuninck na godišnjoj osnovi od deponija ili spalionice poštedjeti više od 2 milijuna prozora.

Nova generacija PVC prozora

Energija je skup proizvod. Stoga je poželjno da prozori pridonose uštedi energije. Poznato je da u hladnim godišnjim dobima dolazi do hladnog strujanja zraka u neposredno­j blizini prozora. Iz tog se razloga pojačava grijanje više nego što je potrebno. Bitno je u svom domu imati sustav prozora koji pruža vrhunsku toplinsku izolaciju, ali istovremen­o i dašak elegancije koja će oplemeniti prostor.

Sve to čini prozorski sustav PVC profila Elegante koji impresioni­ra svojim tehničkim karakteris­tikama u svakom smislu. Sustav Elegante pokazuje vrhunske vrijednost­i izolacije kako toplinske tako i zvučne. Ove godine je Deceuninck­ova najnovija platforma prozorskog profila okrunjena dvjema važnim nagradama za dizajn.

Elegante se, osim izvrsnim karakteris­tikama i održivošću, odlikuje svojim izgledom. Stoga mu je dodijeljen­a nagrada „German Design Award 2019“u kategoriji „Special Mention“, odajući time priznanje izvrsnom dizajnu ovog prozorskog sustava profila. Sustav Elegante također je dobio nagradu „Red Dot Design Award“kao pobjednik u kategoriji „Dizajn proizvoda“što je još jedno priznanje za visoku kvalitetu dizajna. Elegante garantira eleganciju i stil u cijelom domu.

Europska kvaliteta i odani pristup radu odlično je prepoznat na hrvatskom području, pa tako Deceuninck aktivno surađuje s preko 200 poduzeća koji su specijaliz­irani za proizvodnj­u prozora i vrata. Poduzeće je osnovano 1937. godine sa sjedištem u Belgiji, a u Hrvatskoj je prisutno od 2004. godine. ❖

NEPRESTANI­M ULAGANJEM U ALATE ZA POVEĆANJE POSTOTKA RECIKLIRAN­IH MATERIJALA, DECEUNINCK ŠTEDI 90 % ENERGIJE U PONOVNOJ PROIZVODNJ­I SIROVINA

 ??  ?? Prozorska platforma Elegante smatra se novom generacijo­m PVC profila koji pruža optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju
Prozorska platforma Elegante smatra se novom generacijo­m PVC profila koji pruža optimalnu toplinsku i zvučnu izolaciju

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia