Poslovni Dnevnik

JGL treći kvartal završio s rastom od 13 posto

Za obveznice riječkog farmaceuta interes pokazali i inozemni investitor­i

-

Nakon rekordnih polugodišn­jih rezultata, riječka farmaceuts­ka tvrtka JGL i treći kvartal završila je rastom od 13 posto, a i godina bi trebala završiti uz dvoznamenk­asti rast, ali i osjetan pad zaduženost­i zahvaljuju­ći izdavanju 130 milijuna kuna obveznica. Otkrio je to na susretu s novinarima u četvrtak glavni izvršni direktor JGLa Mislav Vučić koji se ovih dana bavi prezentaci­jom obveznica ulagačima. Otkrio je da uz primarno domaće ulagače, interes za obveznice postoji i među stranim investitor­ima.

S ukupnim konsolidir­anim prihodima od 406 milijuna kuna, odnosno rastom od 15 posto u prvoj polovici godine, JGL Grupa je ostvarila najbolje polugodišn­je rezultate u svojoj povijesti. Tvrtka 80 posto prihoda ostvaruje od izvoza, s najvećim odjelom Rusije gdje su nakon AD Plastika najveći domaći izvoznik, ispred Belupa. No udjel Rusije se smanjuje zahvaljuju­ći jačanju drugih tržišta, poput Ukrajine koja je s 26 milijuna kuna najbrže rastuće izvozno tržište u prvom polugodišt­u, s rastom od 75 posto.

Vučić je jučer pohvalio Hrvatski zavod za zdravstven­o osiguranje koji je skratio rokove plaćanja lijekova na recept prema ljekarnama na oko 70 dana.

 ??  ?? I cijela 2019. trebala bi imati dvoznamenk­asti rast prihoda
I cijela 2019. trebala bi imati dvoznamenk­asti rast prihoda

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia