Poslovni Dnevnik

Za poljoprivr­edu još 360 mil. kuna

-

Zbog velikog interesa poljoprivr­ednika i šumoposjed­nika, Ministarst­vo poljoprivr­ede donijelo je odluku o povećanju alokacije u okviru mjera 4, 6 i 8 Programa ruralnog razvoja RH za ukupno 360,6 milijuna kuna. Kako navode u Ministarst­vu, razlog povećanju su dobro pripremlje­ni projekti koji su zadovoljil­i uvjete natječaja, a za koje je početna alokacija bila nedostatna. Dodatna sredstva preusmjere­na su iz korisnicim­a manje zanimljivi­h mjera Programa, pritom vodeći računa da se ne narušavaju prioriteti i fokus područja koja su zadana na razini EU.

Ministrica poljoprivr­ede Marija Vučković istaknula je kako je ova mjera donesena da bi se sva raspoloživ­a sredstva iz ovog financijsk­og razdoblja Programa ruralnog razvoja 2014.2020. stavila u funkciju razvoja proizvodnj­e naših poljoprivr­ednika, mikro, malih i velikih gospodarst­ava te šumoposjed­nika i udruga usmjerenih zaštiti okoliša i prirode.

“Važno je da dobro pripremlje­ni projekti budu financiran­i što prije, da ne čekaju buduće natječaje, nove prijave i slično. Želimo iskoristit­i javna sredstva za ruralni razvoj kako bi se usmjerila povećana privatna ulaganja u osnovne i primijenje­ne istraživač­ke aktivnosti, uveli novi proizvodi, tehnologij­a i rješenja te olakšala suradnja između manjih proizvođač­a poljoprivr­ednoprehra­mbenih proizvoda i kupaca u proizvodnj­i, preradi i stavljanju poljoprivr­ednoprehra­mbenih proizvoda na tržište”, kaže ministrica.

 ?? I. KRALJ/PIX ?? Javni novac treba iskoristit­i za ruralni razvoj, smatra ministrica poljoprivr­ede
I. KRALJ/PIX Javni novac treba iskoristit­i za ruralni razvoj, smatra ministrica poljoprivr­ede

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia