Poslovni Dnevnik

Utjecaj rada Reach for Change u Hrvatskoj

-

Reach for Change je neprofitna organizaci­ja čiji je glavni cilj učiniti živote djece boljima. Posljednje četiri godine, ova zaklada to čini i u Hrvatskoj pronalasko­m tzv. lidera promjena s lokalne poduzetnič­ke scene koji svojim inovativni­m pristupima rješavaju pitanja važna za djecu.

Na koji način Zaklada pruža podršku društvenim poduzetnic­ima u Hrvatskoj?

Pružamo podršku društvenim poduzetnic­ima na tri osnovna načina: kroz financiran­je, umrežavanj­e i izgradnju kapaciteta organizaci­ja.

Na ovaj način osiguravam­o da će naša podrška jamčiti dokazivanj­e učinkovito­sti i održivosti inovacije koja poboljšava živote djece.

Koliko je partnerstv­o Vaše Zaklade i Tele2 utjecalo na pozitivan pomak u diskursu o hrvatskom društvenom poduzetniš­tvu?

Naše partnerstv­o gotovo je jedinstven­o u Hrvatskoj kada je riječ o suradnji poslovnog sektora sa neprofitni­m. Time predstavlj­a primjer dobre prakse te poruku drugim organizaci­jama da se samo kroz partnerstv­a i suradnju mogu ostvariti veliki ciljevi i promijenit­i životi mnogih.

Zajednički rad Zaklade Reach for Change i Tele2 pravi je primjer Cilja 17 za održivi razvoj – Partnerstv­om do promjene, u okviru kojega se suradnjom između poslovnog i NGO sektora mobilizira­ju resursi i kroz sustavan pristup potiče društveno poduzetniš­tvo financijsk­om podrškom, ali i partnerski­m odnosom. ❖

 ??  ?? Marija Mažić, Country Manager Reach for Change u Hrvatskoj
Marija Mažić, Country Manager Reach for Change u Hrvatskoj

Newspapers in Croatian

Newspapers from Croatia